Dansk sportstech får vigtig platform til det internationale marked

DIF Innovation Lab og Club La Santa har indgået samarbejde om at booste innovative danske sportstech-virksomheder. Aftalen kan åbne døre til den internationale scene.
25. aug 2021
DIF Innovation Lab og Club La Santa har indgået samarbejde om at booste innovative danske sportstech-virksomheder. Aftalen kan åbne døre til den internationale scene.

I bestræbelserne på at optimere danske sportstech-virksomheders vækstmuligheder udvider DIF Innovation Lab spillepladen.

Efter tidligere på sommeren at have etableret partnerskab med Københavns Kommune om brug af Grøndal Multicenter som testarena lancerer DIF Innovation Lab nu et internationalt samarbejde med Club La Santa på Lanzarote.

Samarbejdet med det berømte sportsmekka på De Kanariske Øer giver mulighed for, at danske sportstech-virksomheder kan teste og afprøve nye og kommende produkter under attraktive forhold. Herunder tests og sparring med et internationalt publikum i skikkelse af atleter, trænere og forbund, der bruger Club La Santas faciliteter.

”Med det her internationale samarbejde når vi ud til et bredere publikum, der rækker udover Danmarks grænser. Vi har allerede et godt og stærkt samarbejde med danske idrætsforeninger og forbund, og nu tilføjer vi så en international platform,” siger Anne Mette Trier, Head of DIF Innovation Lab.

Club La Santa er et stort og anerkendt sports resort på Lanzarote med mere end 75.000 årlige internationale gæster, der dyrker en lang række forskellige sportsgrene.

Michael Møller, Sports Director på Club La Santa, ser frem til at stille resortet til rådighed for innovation og udvikling af nye løsninger og på den måde være med til at bidrage til udviklingen af fremtidens sportsteknologi.

”Vi er kendt for høj kvalitet, hvilket vi også bringer med ind i samarbejdet her. Derfor stiller vi også krav til, at de løsninger, vi sætter i spil, vil gøre en forskel for vores gæster og deres oplevelse”.

Dansk tech-virksomhed: Vigtigt kvalitetsstempel

Nye tal fra Sports TechX viser, at der i første halvår af 2021 er blevet investeret fem milliarder dollars i sportstech-startups på globalt plan. Det er en klar fremgang, som også afspejler sig i Danmark, hvor mere end 200 danske startups arbejder med sportsinnovation.

En af de virksomheder er danske SwimCam, der producerer undervandskameraer målrettet svømmeundervisning på bredde- og eliteniveau.

SwimCam har netop været på Club La Santa og testet deres produkt som en del af det dugfriske samarbejde mellem resortet og DIF Innovation Lab.

”Ikke alene får vi åbnet døren til løbende feedback fra såvel svømmere som trænere fra hele Europa. Club La Santa er også et stærkt brand med høje krav til deres udstyr og samarbejdspartnere, så på den måde er det også et vigtigt kvalitetsstempel for SwimCam,” siger Thomas Terney, co-founder af SwimCam.

”Vi håber, at vi som de første nu kan være med til at åbne døren for flere danske sportstech virksomheder til den spændende platform, Club La Santa er,” fortsætter medstifteren af SwimCam, der er udviklet med en teknologisk løsning, der gør det muligt at livestreame under vandet via Wi-fi-forbindelse til gavn for eksempelvis svømmetrænere, der kan følge med på en iPad fra bassinkanten.

Med SwimCam som første testvirksomhed på Club La Santa Sport er samarbejdet nu skudt i gang, og flere danske sportstech-virksomheder følger i den kommende tid.

Niels Henrik Sørensen, Head of Sportstech, er netop returneret fra DIF Innovation Labs nye samarbejdspartner og ser store perspektiver i aftalen.

”Vi drømmer om at gøre Club La Santa til et levende demonstratorium for danske sportstech-løsninger, hvor virksomheder kan drage nytte af den feedback Club La Santas gæster og trænere kan give umiddelbart og intensivt under deres ophold på resortet.”

FAKTA:

DIF Innovation Lab er et projekt, der bygger bro mellem erhvervslivet og idrætten i regi af Danmarks Idrætsforbund. DIF Innovation Lab er finansieret af Industriens Fond og samarbejder tæt med Dansk Industri og Dansk Design Center.