Royal Run-ruten i Sønderborg er klar

Så er ruten til Royal Run klar. En rute, der tager deltagerne forbi Sønderborgs smukkeste attraktioner.
21. aug 2021
Så er ruten til Royal Run klar. En rute, der tager deltagerne forbi Sønderborgs smukkeste attraktioner.

Royal Run Sønderjylland danner rammen om startskuddet for Royal Run 2021 den 12. september. H.K.H. Kronprinsen åbner nemlig dagen med et One mile-løb sammen med sønderjyderne i smukke Sønderborg, der byder på tre distancer og tre ruter.

Kronprinsen skyder løbet i gang midt på Kong Chr. den X's Bro, derefter leder han de mange One mile løbere over broen, rundt om Sankt Marie Kirken og ned langs Jomfrusti, med en af Sønderborgs skønneste udsigter over Alssund, Alsion, Chr. den. X's bro og Dybbøl Mølle. Herfra går resten af ruten langs havnegaderne til målet Søndertorv og Sønderborg Slot.

5 km-ruten starter ligeledes på midt på Kong Chr.den X's Bro og går via Løkken/Lerbjerg til den flagpyntede Perlegade, via de små flotte gader over Humletorvet mod slottet. Efter en afstikker ad Strandvejen mod Lystbådehavnen, går det tilbage mod slottet langs Strandpromenaden og Danmarks absolut flotteste målstrækning.

10 km-ruten starter også på Kong Chr. den X's Bro, men fra Als-siden. Efter start går det jævnt op forbi Dybbøl mølle og derefter, bogstaveligt talt, ned ad Grønnekærvej, hvor terrænet falder 65m, indtil man rammer Sundgade. Fra Sundgade passeres den smukke bro endnu engang. De sidste 5 kilometer af ruten er sammenfaldende med 5 km-ruten mod målet på sydsiden af slottet.

Se hele ruten her

 Program for dagen:

11.00: One mile Run
11.15: One mile Walk
11:45: Familie-miles
14.00: 5 km (Walk/Run)
16.00: 10 km

Programmet er med forbehold for ændringer. 

Der er stadig ledige startnumre på alle distancer. Tilmelding foregår via royalrun.dk

Om Royal Run: 

 • 74.559 er tilmeldt Royal Run i hele landet
 • I Sønderborg er 17.335 tilmeldt 

 • Royal Run afholdes i Danmark søndag den 12. september 2021
 • I Danmark afholdes Royal Run 2021 fem steder: Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg samt på Bornholm.
 • I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,609 km), 5 km og 10 km.
 • De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.
 • På Bornholm er der Royal Run uden kongelig deltagelse. Arrangørerne er DGI Bornholm og Viking Atletik.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
 • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.
 • Royal Run måtte aflyses i 2020 pga. corona-restriktioner
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.