Atletikudøver udtaget til 1500m ved de Paralympiske Lege (PL)

Fynboen, Christian Lykkeby Olsen, der til daglig træner i Sparta på Østerbro skal repræsentere Danmark på mellemdistancen, 1.500 m, i Tokyo. Christian bliver atlet nr. 25 i den danske trup.
3. aug 2021
Fynboen, Christian Lykkeby Olsen, der til daglig træner i Sparta på Østerbro skal repræsentere Danmark på mellemdistancen, 1.500 m, i Tokyo. Christian bliver atlet nr. 25 i den danske trup.

”Det er svært ikke at blive fuldstændig euforisk, når man får at vide, at man skal deltage ved de Paralympiske Lege. Det er jo bare den største scene, man kan træde ind på som para-atlet,” fortæller en glad Christian Lykkeby Olsen, der til daglig bor i Valby, men oprindeligt kommer fra Assens på Fyn.

Ny i parasporten

Christian Lykkeby Olsen er 27 år, men er først blevet en del af para-atletikken indenfor det seneste år. Indtil da har han trænet i almen regi. Christian har en funktionsnedsættelse i højre arm og skulder, hvilket skyldes nogle nerveforbindelser, der er blevet beskadiget ved fødslen. Han deltager derfor i klassen T46. Det var landstræneren for para-atletik, Anders Dehlholm, der fik Christian med ind i parasporten og Christian er ikke i tvivl om, at det vil give ham nogle fantastiske oplevelser.

”De gange, jeg har deltaget i mesterskaber i para-atletik er jeg blevet ret betaget og begejstret over at være med. Jeg er meget imponeret over det sportslige niveau, der er i para-atletikken på trods af de varierende udfordringer som atleterne har. Jeg tror, det bliver en fuldstændig fantastisk sportslig oplevelse at være med og trække i den rød/hvide singlet og skulle repræsentere Danmark. Men også bare det at opleve den mangfoldighed, som der er til PL. Det tror jeg bliver en ret personlig og berigende oplevelse,” fortæller Christian Lykkeby Olsen, der er nyuddannet i statskundskab og netop har fået job i Økonomistyrelsen. Det har dog ikke været noget problem at få fri fra arbejde, når årsagen er de Paralympiske Lege.

Atlet nr. 25

Christian Lykkeby Olsen er atlet nr. 25, der bliver udtaget til de Paralympiske Lege. Han skal i konkurrence den 28. august og tilslutter sig en trup, der repræsenterer otte forskellige discipliner:

Atletik, badminton, bordtennis, cykling, dressur, kørestolsrugby, svømning og taekwondo. Det samlede hold kan ses på paralympiskelege.dk.

DIF, Parasport Danmark og Team Danmark

Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.


Citater til fri brug:

Nicklas Bjaaland, Chef de mission for den danske paralympiske delegation, DIF

”Vi glæder os over at kunne byde Christian velkommen på holdet, der drager mod Tokyo om få uger! Med dansk repræsentation i 1500 m får vi mulighed for at vise endnu større bredde i dansk para-atletik, hvor vi nu deltager med fire atleter. Jeg er sikker på, at Olympic stadium vil give de danske atleter og alle os andre en fantastisk oplevelse.”

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark

”Christian er relativt ny på 1500m, men er alligevel nummer 10 på verdensranglisten – og kun 10 sekunder fra en top 3. Christian debuterede i Tunis i slutningen af marts, hvor han vandt Grand Prix stævnet foran to kenyanere og fortsatte sin flotte udvikling med en personlig rekord ved EM i Polen i starten af juni. Christian er en klog og velovervejet løber og det passer perfekt til et mesterskab, hvor der næsten altid bliver løbet taktisk og hvor løbet afgøres på sidste omgang. I sådan en 1500m finale kan alt ske.”

Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark

”At få Christian Lykkeby Olsen med til PL på 1500 meter distancen er fantastisk. Han er debutant, men er samtidig en erfaren atlet, der har præsteret flotte resultater ved det seneste EM. Vi glæder os meget til at se, hvad samarbejdet med Christian kan bringe. Ikke kun nu i Tokyo, men også på den lidt længere bane. Vi ønsker ham alt mulig held og lykke.”


Fakta om Christian Lykkeby Olsen

Født: 22.12-1993
Hjemby: Assens
Bopæl: Valby
Disciplin: 1500 m
Klub: Sparta
Klasse: T46
Handicap: Duchenne Erbs-parese (beskadigede nerveforbindelser i højre arm og skulder)
Tidligere PL-deltagelse: Debutant
Udvalgte resultater: Guld ved Grand Prix stævne i 2021


For yderligere kommentarer kontakt:

Nicklas Bjaaland, PL Chef de mission, DIF: 2972 3839, nbj@dif.dk

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark: 2082 0269, mmn@parasport.dk

Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark: 3010 4268, mawo@teamdanmark.dk

Louise Dyring Mbae, presseansvarlig, DIF: 2051 0696, ldm@dif.dk

Forberedelserne til de Paralympiske Lege kan følges på www.paralympiskelege.dk samt Facebook (Danmark til PL). Det officielle danske OL og PL-hashtag er #allfordenmark

Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark