OL på skærmen: Sådan følger du med

En sommer med store OL-øjeblikke venter lige om hjørnet, og der er rig mulighed for at følge verdens største sportsbegivenhed på tv og tablets. Her får du overblikket over, hvor du skal tune ind.
6. jul 2021
En sommer med store OL-øjeblikke venter lige om hjørnet, og der er rig mulighed for at følge verdens største sportsbegivenhed på tv og tablets. Her får du overblikket over, hvor du skal tune ind.

Håndboldherrerne, Pernille Blume, Jacob Fuglsang og alle de andre atleter er toptrimmede og klar til at præstere, når OL skydes i gang i Tokyo den 23. juli. Og med masser af danske medaljehåb og en tidsforskel på syv timer er der nok at holde styr på, når kæmpeeventet ruller.

Heldigvis står DR og Discovery standby med en omfattende tv-dækning af legene. De to mediekoncerner deler nemlig retten til at transmittere direkte fra den japanske hovedstad.

Den gamle statsradiofoni serverer deres del af rettighedskagen på DR1, DR2 og DRTV, hvor åbnings- og afslutningsceremonierne blandt andet bliver vist. Discovery sender deres OL-program på Kanal 5, Eurosport 1, Eurosport 2 og ikke mindst online på Discovery+, hvor seeren kan få det fulde overblik.

Streaming-tjenesten er nemlig det eneste sted, hvor man kan se hvert minut af OL-programmet live såvel som on demand. Derudover kan begge udbydere vise highlights og forskudte transmissioner på deres hjemmeside, streamingtjeneste og på flow-tv.

Lov til at juble
Der er med andre ord rigtig gode muligheder for at følge med, når de mange OL-slag skal udkæmpes. Og i begge medielejre har man svært ved at vente til den olympiske flamme tændes i Tokyo efter en tid, hvor det meste rampelys har været slukket på grund af corona-virus.

Foto: Lars Møller

”OL bliver den sportsbegivenhed, der for alvor igen vil samle hele verden oven på en svær tid med en brutal pandemi. Nu skal vi have lov til at juble sammen og hylde atleterne, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Vi møder velforberedte op, og rent redaktionelt arbejder vi med fem olympiske ringe: Overblik, oplysning, overraskelse, oplevelse og overskud. De pejlemærker kombineret
med et spændende hold af værter og eksperter, tror vi på, vil give seerne et fedt OL hos Discovery”, siger sportsdirektør Søren Klæstrup.

Glæder os helt vildt
Forventningens glæde er altså ikke til at tage fejl af i Discovery-lejren, når det kommer til udsigterne til at dække OL. Og i DR stemmer man i med enslydende ordlyd:

”Vi glæder os også helt vildt," begynder Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport, og fortsætter:

”Det er jo intet mindre end den største sportsbegivenhed i verden, som samler nationen i fælles håb om dansk succes, og det er vi glade for at kunne bakke op om. Vi er sikre på, at vores dækning vil have noget for alle danskere - uanset om man er typen, der sluger det hele og har flere skærme kørende samtidig, eller om man først stiger helt på, når der kæmpes om guldet.

Anders Kern Boje fremhæver desuden charmen ved, at OL både byder på de brede og fællesskabsskabende sportsgrene, men også de lidt smallere af slagsen. Sportsgrene, som får en masse fokus under legene og dermed mulighed for at vise sig frem for et større publikum.

Massiv PL-dækning
De Paralympiske Lege får også massiv dansk tv-dækning. Når vores paralympiske stjerner som Daniel Wagner og Lisa Kjær Gjessing skal i aktion, bliver det således DR, der dækker begivenhederne fra Tokyo med live-sport, baggrundsudsendelser og meget andet på alle DR’s platforme.

Følg med på DR fra 24. august til 5. september.

Hvem viser hvad? 
DR - Discovery
Ceremonier - Landevejsløb
Atletik - Banecykling
Sejlsport - Svømning
Badminton - Golf
Kvindefodbold - Tennis
Håndbold (danske kampe + semifinale og finale) - Håndbold (alle kampe uden dansk deltagelse frem til semifinale)
Dressur - Herrefodbold
Gymnastik (Artistics) - Udspring
Skydning - Beach Volley
Bordtennis - Roning
Bueskydning - Klatring
Kano/Kajak - Basket
Volley - Mountainbike
Boksning - Basketball 3x3
Synkron svømning - Skateboard
BMX - Kano (Slalom)
Brydning (Græsk/romersk) - Hockey
Vægtløftning - Taekwondo
Karate - Trampolin
Triathlon - Surfing
Baseball/Softball - Rugby
Vandpolo - Fægtning
Ridesport (spring) - Military
Rytmisk Sportsgymnastik - Judo
Moderne Femkamp - Brydning (Fri)