"Fantastisk at samle nationen"

Golfspillere spiller til daglig mest for sig selv. Derfor er det noget særligt at spille golf til OL, hvor de stiller op for fædrelandet, fortæller Nanna Koerstz Madsen, et af Danmarks mulige OL-håb.
15. jul 2021
Golfspillere spiller til daglig mest for sig selv. Derfor er det noget særligt at spille golf til OL, hvor de stiller op for fædrelandet, fortæller Nanna Koerstz Madsen, et af Danmarks mulige OL-håb.
Når Nanna Koerstz Madsen efter alt at dømme slår ud på første hul i den olympiske golfturnering i Tokyo, så er der et særligt OL-minde, der er med til at motivere hende.

Hun så nemlig med, da Justin Rose fik overrakt sin guldmedalje efter mændenes turnering ved OL i Rio, og det gjorde indtryk:

“Da de spillede den britiske nationalmelodi, tænkte jeg bare: ‘Wow! Det er sejt. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve: Dét er nationalfølelse’,” siger Nanna Koerstz Madsen til Idrætsliv.

Nanna Koerstz Madsen, spiller normalt med et broderet dannebrog på sin golfbag, men det er også det, hvad angår ‘nationalfølelsen’.

“Vi spiller normalt meget individuelt: Vi spiller for os selv og for vores opsparing. Og for personlig anerkendelse.”

Derfor glæder hun sig til at kunne stille op for sit fædreland igen - ligesom for fem år siden i Rio.

“Det var en helt speciel følelse at stå der i Rio på første tee, og så blev der råbt, at jeg spillede for Danmark. Det er jeg ikke vant til,” siger hun.

Guldfireren og håndboldpigerne
Bortset fra legene i St. Louis i 1904 er golf kun med for anden gang efter OL i Rio, og derfor er Nanna Koerstz Madsen heller ikke vokset op med drømmen om at ‘spille for Danmark’ - men hun har altid fulgt med i OL på tv.

“Jeg så meget OL i tv som barn. Det gjorde vi altid i min familie. Jeg kan huske Guldfireren - dem kendte alle jo - og da håndboldpigerne vandt i 2004. Alle de store øjeblikke,” siger hun. Nanna Koerstz Madsen ved godt, at golf ikke er en af de helt store tilskuer-magneter, men det gør ikke noget, når det nu er OL.

Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark

“Det er det, OL kan! Jeg ser for eksempel aldrig skydning, men i Rio, inden golfturneringen gik i gang, sad jeg og var helt høj over en, der gjorde det godt i skydekonkurrencerne,” siger hun og fortsætter:

“Det er fantastisk, at vi samler nationen på den måde ved at man sidder og holder med en, der dyrker en sport, man ikke kender noget til,” siger hun.

Om Nanna Koerstz Madsen selv kan gå hen og levere et af de store øjeblikke, som danske tv-seerne vil huske i årene fremover, ved hun ikke. Men i april blev hun nummer tre i major-turneringen
ANA Inspiration, så formen er der.

“Jeg er spændt på det, men spillet er fint. Jeg er blevet bedre til at tackle de dårligere dage, så jeg ikke går helt ned, hvis jeg et par dårlige huller,” siger hun.

Ved normale golfturneringer, når Nanna Koerstz Madsen ‘bare’ spiller for Nanna  Koerstz Madsen, så er en tredjeplads ikke noget særligt. Men det er selvfølgelig helt anderledes ved et OL.

“Årh, det vil være megastort at kunne sige, at man har vundet en medalje til OL. Jeg vil i hvert fald ikke stå og være skuffet over en tredjeplads,” siger hun.