Kæmpe boost til dansk sportsteknologi og fremtidens idræt

Nyt partnerskab mellem Københavns Kommune og DIF Innovation Lab giver sportstech-virksomheder optimale rammer for at teste nye løsninger til gavn for dansk idræt og danske iværksættere.
6. jul 2021
Nyt partnerskab mellem Københavns Kommune og DIF Innovation Lab giver sportstech-virksomheder optimale rammer for at teste nye løsninger til gavn for dansk idræt og danske iværksættere.
Teknologien er en vigtig medspiller i udviklingen af dansk idræt, som nu får en stærk aktør med på holdet.

DIF Innovation Lab, som driver SportsTech Denmark - en netværksgruppe af iværksættere og innovatører inden for dansk sportsteknologi, har således indgået partnerskab med fagcenteret Idrætsudvikling i Københavns Kommune.

Det betyder helt konkret, at Grøndals Multicenter (GMC), Danmarks største idrætscenter og et af Nordeuropas største, giver spirende danske sportstech-producenter adgang til faciliteter, test af produkter og dataindsamling af multicenterets brugere, som årligt tæller mere end én million idrætsudøvere. Dermed er vejen banet for en hidtil uset brugerdatabase, der kan give afgørende indsigt og viden for udviklere af dansk sportsteknologi, hvilket meget vel kan blive en gamechanger for både virksomheder og dansk idræt som helhed.

Kan skabe eksportsucceser

”Med det her samarbejde giver vi vores danske sportstech-virksomheder en helt særlig indgang til at komme ud og teste deres produkter på markedet. Det vil booste udviklingen af teknologi, der kan styrke dansk idræt fremadrettet, ligesom det på længere sigt kan hjælpe danske virksomheder på vej mod at blive eksportsucceser,” siger Anne Mette Trier, Head of DIF Innovation Lab.  

Grøndals Multicenter, der geografisk er placeret i det københavnske nordvestkvarter rummer mere end 40 forskellige aktiviteter og omkring 80 foreninger og udgør således et bredt udsnit af det danske idrætsliv. Centeret karakteriserer sig i forvejen som et ”Living Lab”, og derfor er partnerskabet med DIF Innovation Lab et perfekt match til gavn for alle parter. 

Det fortæller udviklingskonsulent i Københavns Kommunes Idrætsudvikling, Lars Albæk:

”Vi er sat i verden for at udvikle idrætten i Københavns Kommune, og vi har en forhåbning om, at når vi stiller faciliteter til rådighed, vil det også give os selv et indblik i, hvordan vi kan understøtte iværksætternes bud på det, vi kan kalde fremtidens løsninger i dansk idræt. Den indsigt har stor værdi for os som noget, vi kan bruge i samarbejdet med idrætsforeningerne fremadrettet.”

For yderligere info:
Head of Sportstech i DIF Udvikling, Niels Henrik Sørensen
nihs@dif.dk / 40 53 22 00

FAKTA:

SportsTech Denmark er et netværk for virksomheder drevet af DIF Innovation Lab. Her kan innovative virksomheder få adgang til tre årlige netværksmøder, hvor der sættes fokus på temaer som eksport, sportsdata, nye trends og vidensdeling på tværs. Her vil virksomhederne også få mulighed for at møde andre sportsrelaterede virksomheder, dele erfaringer og etablere nye samarbejder på tværs af sporten. DIF Innovation Lab er finansieret af Industriens Fond og samarbejder tæt med Dansk Industri og Dansk Design Center.