Sommeren 21 skriver sig ind i historiebøgerne

Sporten mestrer noget helt unikt. Den kan begejstre, bevæge og samle en hel nation. De seneste tre uger har bevist det. Og det er slet ikke overstået endnu.
8. jul 2021
Sporten mestrer noget helt unikt. Den kan begejstre, bevæge og samle en hel nation. De seneste tre uger har bevist det. Og det er slet ikke overstået endnu.

Kommentar fra Hans Natorp, formand for DIF:

 

Fra Danmarks Idrætsforbund skal der lyde et bragende tillykke til det danske fodboldlandshold og DBU for en helt formidabel slutrunde.

Fra den fuldstændig forfærdelige første kamp med Christian Eriksens ulykkelige hjerteanfald til en hel nations glæde over, at Danmarks 10’er sendte smil og thumbs up fra sygesengen. Og ikke mindst til de efterfølgende kampe hvor holdet, organisationen og fansene rejste sig og har skabt en stemning, som vil give kuldegysninger mange år frem.

Selvom semifinalen blev endestationen, er der ingen tvivl om, at det danske landshold er folkets europamestre. Og DBU fortjener sammen med de øvrige involverede en guldmedalje for værtskabet af EURO2020. Hele indsatsen har været imponerende.

Både på og udenfor banen er der leveret en pragtpræstation, som alle i Danmark kan være stolte af.

Vi har endnu engang bevist, at selvom vi er en lille nation, så har vi store ambitioner og kan løfte i flok. Vi har endnu engang bevist, at med fællesskaber når vi langt. Både som hold, men også ude i vores foreninger.

Her tager frivillige fodboldtrænere hver eneste dag en miniput ved hånden og introducerer dem til foreningsfællesskabet. Det er her, at de kan lege. Det er her, de senere lærer deres første fodboldteknikker. Og det er derfra de udvikler sig, måske rykker videre og ender på det danske fodboldlandshold.

Vi skal værne om den danske idrætsmodel.

Det er den, som er vejen til succes. På banen, på tribunen og ude i foreningerne.

Og det er den, som skaber store minder gennem livet. På banen, på tribunen og ude i foreningerne.

Og heldigvis er det slet ikke overstået endnu. Sportssommeren fortsætter. Den 23. juli er der åbningsceremoni ved OL i Tokyo, og omtrent en måned senere følger de paralympiske lege.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der forude venter flere momenter, som vil begejstre og bevæge os alle.

Sommeren 92 var magisk. Jeg tror, at sommeren 2021 kommer til at overgå den.

Hans Natorp

Formand, DIF