Landevejsrytter udtaget til de Paralympiske Lege (PL)

Det bliver med dansk repræsentation, når landevejsrytterne ved PL i Tokyo skal konkurrere ved foden af Mount Fuji. Kim Klüver Christiansen fra Løsning skal med til PL for anden gang i karrieren.
1. jul 2021
Det bliver med dansk repræsentation, når landevejsrytterne ved PL i Tokyo skal konkurrere ved foden af Mount Fuji. Kim Klüver Christiansen fra Løsning skal med til PL for anden gang i karrieren.

”Det er altid fedt at køre de største løb i rødt og hvidt, og jeg forventer, at det bliver en stor oplevelse. Jeg ser virkelig frem til at konkurrere mod de bedste atleter i verden i min kategori,” fortæller Kim Klüver Christiansen, som deltager i cykeldisciplinen landevejsløb, hvor han kører håndcykel.

Kim Klüver Christiansen deltog ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016, hvor han fik en flot 4. plads ved sin debut. Nu venter Tokyo forude og ambitionen er at toppe mentalt og fysisk og se, hvor langt det rækker.

En svær rute

Når rytterne samles ved foden af Mount Fuji, bliver der uden tvivl benhård konkurrence. Rutens topografi kan blive en udfordring for rytteren fra Løsning, da det meget bakkede terræn ikke er det, Kim Klüver Christiansen er mest vant til.

Landstræner, Jesper Hvalsøe udtaler:

”Kim er en meget erfaren rytter, der har prøvet PL tidligere og ved hvad der skal til. Han har arbejdet meget målrettet frem mod PL og ser rigtig skarp ud, men Tokyo bliver på mange måde specielt og mentalt krævende. Corona situationen gør det svært at få de rigtige forberedelser, da vi ikke må rejse til Japan i god tid. Dertil kommer, at ruten, der skal køres, er meget atypisk i og med, det er op og ned ad et bjerg. Vores løb er normalt forholdsvis flade, så det vender noget op og ned på styrkeforholdet.”

Kim Klüver Christiansen skal både køre enkeltstart og linjeløb i Tokyo – begge dele på den samme kuperede rute.

En cykel med tre hjul

Når Kim Klüver Christiansen sætter sig på cyklen i Tokyo, er det på en særlig cykel, der drives frem ved håndkraft. Cyklen har tre hjul og rytterne sidder lavt, således at cyklen får et lavt tyngdepunkt og dermed ligger mere stabilt på vejen.

Kim Klüver Christiansen begyndte at køre håndcykel i 2005, efter at han i 2003 var involveret i en motorcykelulykke, der resulterede i en lammelse fra hoften og ned. I dag er Kim Klüver Christiansen mangedobbelt dansk mester i paracykling,


DIF, Parasport Danmark og Team Danmark

Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.

 

Citater til fri brug:

Nicklas Bjaaland, Chef de mission for den danske paralympiske delegation, DIF

”Vi er utrolig glade for at have dansk repræsentation med i landevejsløbet til PL. Danmark er en cykelnation, så selvfølgelig vil vi også gerne vise det danske flag ved de Paralympiske Lege. At det netop bliver Kim Klüver Christiansen, der skal køre i de rød/hvide farver er utrolig velfortjent. Han er ikke blot en dygtig atlet, men han er også et stort forbillede indenfor paracykling i Danmark. ”

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark

”Kim er en erfaren konkurrencerytter, og det er der brug for til et PL. Det bliver et bjergrigt løb, som er meget anderledes end de flade etaper, som de store mesterskaber ofte køres på. Et lignende terræn er der ikke kørt på siden 2015 og derfor generelt en udfordrende etape og konkurrence for alle rytterne. Jeg håber og tror på, at Kim med sin erfaring vil kunne give os nogle spændende løb.”

Fakta om Kim Klüver Christiansen

Født: 9. august 1980
Hjemby: Løsning
Bopæl: Søborg
Disciplin: Landevejscykling (håndcykel) – enkeltstart og linjeløb
Klub: Dansk Håndcykelklub
Klasse: H4
Handicap: Paraplegiker og har lammelser fra hoften og ned.
Tidligere PL-deltagelse: Rio 2016
Udvalgte resultater: 4. plads ed enkeltstart ved PL i 2016.

For yderligere kommentarer kontakt:

Nicklas Bjaaland, PL Chef de mission, DIF: 2972 3839, nbj@dif.dk
Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark: 2082 0269, mmn@parasport.dk
Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark: 3010 4268, mawo@teamdanmark.dk
Louise Dyring Mbae, presseansvarlig, DIF: 2051 0696, ldm@dif.dk

Forberedelserne til de Paralympiske Lege kan følges på www.paralympiskelege.dk samt Facebook (Danmark til PL). Det officielle danske OL og PL-hashtag er #allfordenmark

Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark - må benyttes frit.