Magasinet Idrætsliv

Idrætslivet ifølge Emily Pedersen

Den danske golfspiller om at rejse sig fra en depression, skrive sig i historiebøgerne og kinesiske aner.
1. jun 2021
Den danske golfspiller om at rejse sig fra en depression, skrive sig i historiebøgerne og kinesiske aner.

At være golfspiller i verdensklasse er…

”… fedt. Det er særligt godt at være tilbage i toppen og se, at det hårde arbejde har båret frugt. Samtidig føler jeg, at jeg har meget mere at opnå, og jeg vil nå endnu længere, end jeg er
i dag. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg vil være nummer 1 og samtidig vinde medalje til OL. Jeg drømmer stort.”

Hvis jeg ikke var golfspiller, så ville jeg…

”… læse jura. Min far er advokat, og jeg synes, det er et enormt spædende og fascinerende fagområde. Samtidig synes jeg også, at psykologi er interessant, så en kombination af de to områder, vil være noget for mig. For mig handler det rigtig meget om, hvordan man tænker det psykiske ind som eksempelvis ved kriminologi. Det at komme ind under huden på folk og prøve at forstå, hvorfor kriminelle gør, som de gør.”

Min depression for et par år siden har betydet…

”... at jeg kender mig selv endnu bedre. Jeg kan forholde mig mere til mig selv, og det har bestemt også modnet og rustet mig. For mig er det interessant at se på læringen og ikke mindst, hvilke tegn jeg skal holde øje med for ikke at ende i samme situation. Det har gjort, at jeg reagerer anderledes, når jeg møder modstand. Oplevelsen har gjort, at jeg ikke er emotionel på samme måde i forhold til min træning. Det er ikke den emotionelle del, der skal styre mig. Jeg har lært, at jeg ikke kun er en følelse. Jeg er heller ikke kun golf. Det er ikke hele min identitet.”

Hvis jeg skulle komme med et godt råd til yngre golfspillere, ville det være at…

”… huske at have det sjovt, med det du laver. Husk at være forberedt på mange nedture, det følger nemlig med golf. Samtidig er det vigtigt at kunne rejse sig og være okay med det
og sige til sig selv, at selvom man har nederlag, så er man god nok. I 10 år mødte jeg ikke modgang, så jeg blev set som ’Emily den gode’, men så snart det gik dårligt, påtog jeg mig en identitet om, at hvis jeg spillede dårligt golf, så måtte jeg også være et dårligt menneske. Det er vigtigt at have en forståelse for at tingene går op og ned.”

Min største sportsoplevelse var…

”… da jeg kom tilbage og vandt fire turneringssejre på Ladies European Tour i 2020. Der var gået fem år, siden jeg sidst vandt. Jeg kom tilbage fra en modgang. Det var på et højere niveau og som en stærkere version af mig selv.”

Jeg drømmer om…

”… at skrive historie. Være med til at inspirere andre til at være lige som mig. Jeg vil gerne blive husket den dag, jeg ikke længere dyrker sport, blive husket for mine rekorder og mine resultater. At gøre noget som andre ikke har gjort.”

I vidste ikke om mig, at jeg…

”… er en 1/8 kineser. Min oldefar var kineser. Der er ikke mange, der tror mig, når jeg fortæller det, men den er nu god nok. Det blonde hår skjuler det også godt.”

Danskerne skal kende Emily Pedersen, for…

”… at være en person med en enorm ild og passion, en person, der skaber rekorder og ikke mindst er glad og elsker sin sport. Og en person, der rejser sig, når man er faldet.”

FAKTA

Navn: Emily Kristine Pedersen
Alder: 25 år
Sportsgren: Golf

Resultater:

• 2010: Danmarksmester i hulspil som 14-årig (amatør)
• 2013: Europamester som 17-årig (amatør)
• 2015: Hero Womens Indean Open (prof)
• 2020: Tipsport Czech Ladies Open (prof)
• 2020: Aramco Saudi Ladies International (prof)
• 2020: The Saudi Ladies International (prof)
• 2020: Andalucia Costa Del Sol Open De Espana (prof)

Detaljen:
Kom på landsholdet, da hun var 12 år. Har som den første dansker vundet tre turneringer i træk på Kvindernes Europa Tour.