Krigsveteraner slutter cykeleventyr med Tour-rute og rådhuspandekager

Pressen inviteres til at tage imod veteranerne fra Ride4Rehab, der slutter et fantastisk cykeleventyr på Rådhuspladsen torsdag den 1. juli kl. 12.30. På løbets sidste etape har veteranerne fået mulighed for at prøvekøre dele af næste års Tour De France-rute.
30. jun 2021
Pressen inviteres til at tage imod veteranerne fra Ride4Rehab, der slutter et fantastisk cykeleventyr på Rådhuspladsen torsdag den 1. juli kl. 12.30. På løbets sidste etape har veteranerne fået mulighed for at prøvekøre dele af næste års Tour De France-rute.

DIF: PRESSEINVITATION

De begyndte i Aalborg den 23.6 og rammer Rådhuspladsen i København den 1. juli kl. 12.30

En stor gruppe på 47 sårede krigsveteraner med følge fra Ride4Rehab, der er en del af det succesrige DIF Soldaterprojekt, har tilbragt de sidste ni dage på de danske landeveje for at bevise over for sig selv og omverdenen, at idræt og fællesskab kan være meget vigtige redskaber i rehabiliteringen af fysisk og psykisk sårede veteraner.

Pressen er velkommen til målarrangementet i hjertet af København, hvor det vil være muligt at tale med veteranerne, beskæftigelses- og integrationsborgmesterborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, repræsentanter fra Danmarks Idrætsforbund og flere af de VIP-gæster som cykler med på sidste etape.  Blandt gæsterne på denne sidste etape fra Garderkasernen i Høvelte mod Rådhuspladsen er blandt andre fungerende amerikansk ambassadør i Danmark Stuart A. Dwyer, formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen og forsvarschef Flemming Lentfer.

Cykeleventet fra Aalborg til København har budt på sammenhold, gråd, grin, og store oplevelser som et - for veteranerne - helt uventet besøg hos Hendes Majestæt Dronningen på Graasten Slot. Og nu føjer Ride4Rehab-feltet endnu en unik oplevelse til, når de med tilladelse fra Københavns Kommune og Tour de France-ledelsen i ASO har fået mulighed for at prøvekøre dele af den officielle enkeltstartsrute for Tour de France i København 2022. Når veteranerne er på Rådhuspladsen, vil de blive budt på rådhuspandekager på Københavns Rådhus.

”Det bliver en fantastisk afslutning for vores veteraner, der nu afslutter et cykelevent, der har flyttet dem såvel mentalt som fysisk. Turen gennem Danmark har været utrolig smuk, sjov og rørende. Vi vil i DIF gerne sige en stor tak til alle de kommuner, organisationer, frivillige og kommercielle samarbejdspartnere, der har gjort Ride4Rehab 2021 muligt,” siger projektleder i DIF Soldaterprojekt, Rune Oland Tanggaard.

Overborgmester for Københavns Kommune, Lars Weiss (S) siger:

Jeg er glad for, at vi kan byde Ride4Rehab-rytterne velkommen på Københavns Rådhus, når de kommer i mål. Deres flotte præstation fortjener stor anerkendelse, og det skal selvfølgelig fejres med rådhuspandekager og et kæmpe skulderklap, at de har gennemført et så krævende cykeleventyr gennem hele landet. Det er godt gået.”

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) udtaler:

 ”At samles som et hold og cykle på tværs af landet, uanset fysisk og psykisk bagage, viser hvor seje de her veteraner er. Og det er endnu en understregning af, at de har masser af bidrage med efter deres hjemkomst. De har fået erfaringer, som ingen andre har, og masser af virksomheder kan få godt gavn af deres kompetencer. Derfor arbejder vi også målrettet på at hjælpe veteraner i job og uddannelse.”

Ride4Rehab-rytterne er også inviteret til at deltage i Folkeløbet den 2. juli 2022, som Københavns Kommune arrangerer i forbindelse med Tour-starten i København. Her får veteranerne mulighed for at cykle på den fulde enkeltstartsrute akkurat dagen efter, at Tour-rytterne har kørt på den.

For yderligere spørgsmål

Rune Oland Tanggaard, projektleder, DIF Soldaterprojekt, 27 49 49 50

Overborgmester Lars Weiss (S) via pressekonsulent, Tildde Sønder Vindfeldt, tlf. 25380516.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) via pressekonsulent, Jakob Munk Fabrin, tlf. 24989050

Etaperne i Ride4Rehab 2021

1. 23/6: Aalborg - Karup (132 km).
2. 24/6: Karup - Varde (116 km.)
3. 25/6: Varde - Skrydstrup (101 km.)
4. 26/6: Skrydstrup – Sønderborg (77 km.)
5. 27/6: Sønderborg - Svendborg (73 km.)
6. 28/6: Svendborg - Vordingborg (128 km.)
7. 29/6: Vordingborg - Jægerspris (115 km.)
8. 30/6: Jægerspris - Høvelte (61 km.)
9. 1/7:  Høvelte – København (41 km.)

Facts – Ride4Rehab:

 • Ride4Rehab afvikles af DIF Soldaterprojekt i samarbejde med KroagerFonden og Veteranstøtten.
 • DIF Soldaterprojekt er en del af Danmarks Idrætsforbund.
 • Gennem de sidste 10 år har DIF via soldaterprojektet forsøgt at hjælpe psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst i miljøer, der er tilpasset de skadede veteraners udfordringer.
 • Det er tredje gang, at DIF Soldaterprojekt afholder cykelløbet Ride4Rehab (tidligere 2013 og 2018)
 • Feltet i årets Ride4Rehab består af 47 psykisk og fysisk skadede veteraner. Hovedparten af veteranerne lider af PTSD efter udsendelse i konfliktprægede områder. Veteranerne er ledsaget af en række ressourcepersoner.  
 • Veteranerne indkvarteres efter hver etape hovedsageligt på lokale kaserner.
 • Læs mere om DIF Soldaterprojekt
  https://www.difsoldaterprojekt.dk/
 • Læs mere om Ride4Rehab her 
  https://www.difsoldaterprojekt.dk/ride4rehab