Ride4Rehab ruller på de danske veje

DIF Soldaterprojekts store cykelløb for skadede soldaterveteraner Ride4Rehab er i gang. Første etape af det 812 kilometer lange cykelevent var på 132 km og gik fra Aalborg til Flyvestation Karup.
23. jun 2021
DIF Soldaterprojekts store cykelløb for skadede soldaterveteraner Ride4Rehab er i gang. Første etape af det 812 kilometer lange cykelevent var på 132 km og gik fra Aalborg til Flyvestation Karup.

Danmarks Idrætsforbund har gennem en årrække forsøgt at hjælpe danske soldaterveteraner via DIF Soldaterprojekt, der har som målsætning at forbedre livet for fysisk og psykisk skadede veteraner via idræt og fællesskaber.

Blandt de mange aktiviteter i DIF Soldaterprojekt er det store cykelevent Ride4Rehab for psykisk og fysisk skadede soldater. Cykeleventet begyndte i Aalborg den 23.6 og slutter i København på Rådhuspladsen den 1. juli. Når feltet af veteraner rammer en række forskellige kommuner landet over, vil der være lokale aktiviteter og festligheder i flere af de kommende start- og målområder.

Derudover vil der på de ni etaper også deltage en vifte af politikere, skuespillere, sportsfolk og andre personer, som alle bakker op om grundtankerne bag DIF’s Soldaterprojekt.

Blandt gæsterytterne i feltet er:
Trine Bramsen, forsvarsminister
Andreas Mogensen, astronaut
Jakob Ellemann-Jensen, formand, Venstre
Mark Stokholm, tv-vært
Flemming Lentfer, forsvarschef

DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen siger:

”Vi er meget glade for den store opbakning, som vores veteraner i DIF Soldaterprojekt møder i forbindelse med Ride4Rehab. Jeg glæder mig samtidig over de enkelte kommuner og idrætsforeningers opbakning til arrangementet. Vores veteraner har fortjent et gigantisk skulderklap, og det kommer Ride4Rehab helt sikkert til at medvirke til. Jeg håber også, at danskerne vil sende veteranerne en kærlig tanke og måske et opmuntrende ’hep’ ude på landevejene, når veteranerne cykler gennem Danmark.”  

Morten Mølholm Hansen fortsætter:

”Jeg er sikker på, at veteranerne får en fantastisk tur, der kan gøre dem endnu stærkere som mennesker. Idræt og fællesskaber er unikke og fremragende virkemidler, når folk, der har oplevet kritiske begivenheder i livet, skal hjælpes ovenpå.”

Etaperne i Ride4Rehab 2021

1. 23/6: Aalborg - Karup (132 km).
2. 24/6: Karup - Varde (116 km.)
3. 25/6: Varde - Skrydstrup (101 km.)
4. 26/6: Skrydstrup – Gråsten* (78 km.)
5. 27/6: Sønderborg - Svendborg (73 km.)
6. 28/6: Svendborg - Vordingborg (128 km.)
7. 29/6: Vordingborg - Jægerspris (115 km.)
8. 30/6: Jægerspris - Høvelte (61 km.)
9. 1/7:  Høvelte – København (41 km.)

Facts – Ride4Rehab:

 • Ride4Rehab afvikles af DIF Soldaterprojekt i samarbejde med KroagerFonden.
 • DIF Soldaterprojekt er en del af Danmarks Idrætsforbund.
 • Gennem de sidste 10 år har DIF via soldaterprojektet forsøgt at hjælpe psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst i miljøer, der er tilpasset de skadede veteraners udfordringer.
 • Det er tredje gang, at DIF Soldaterprojekt afholder cykelløbet Ride4Rehab (tidligere 2013 og 2018)
 • Feltet i årets Ride4Rehab består af 47 psykisk og fysisk skadede veteraner. Hovedparten af veteranerne lider af PTSD efter udsendelse i konfliktprægede områder. Veteranerne er ledsaget af en række ressourcepersoner.  
 • Veteranerne indkvarteres efter hver etape hovedsageligt på lokale kaserner.
 • Læs mere om DIF Soldaterprojekt
  https://www.difsoldaterprojekt.dk/
 • Læs mere om Ride4rehab her 
  https://www.difsoldaterprojekt.dk/ride4rehab

Yderligere info: 
Morten Mølholm Hansen, direktrør i DIF, 21 66 37 74
Jacob Bech Andersen, pressekontakt, DIF, 24 41 12 13 jaa@dif.dk