Hed dag i DIF

Årsmødet i DIF 2021 stod især i kampvalgenes tegn. DIF kan således nu præsentere en ny formand, næstformand og en bestyrelse med mange nye ansigter.
19. jun 2021
Årsmødet i DIF 2021 stod især i kampvalgenes tegn. DIF kan således nu præsentere en ny formand, næstformand og en bestyrelse med mange nye ansigter.

Om det var varmen eller spændingen, der gav fugtige håndflader skal være usagt, men faktum er, at DIF’s årsmøde 2021 blev et ualmindeligt spændende og hedt et af slagsen.

Formandsvalget mødte naturligvis stor interesse, og valget faldt ud til Hans Natorps fordel, der bliver DIF’s nye formand:

”Jeg er dybt overvældet og glad for resultatet og tilliden fra repræsentantskabet. Og jeg vil gerne sige stor tak til Thomas Bach for en god og sober valgkamp. Jeg glæder mig meget til at fortsætte samarbejdet med ham,” lød det fra Hans Natorp.

Thomas Bach fortsætter som den ene af de to næstformænd i DIF sammen med Frans Hammer, som blev valgt til ny næstformand efter kampvalg med Lotte Büchert.

Der var også kampvalg valg til bestyrelsen. 

De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer blev:
Kenneth Plummer (genvalgt for to år)
Rikke Rønholt (valgt for to år)
Jens Hornemann (valgt for to år)
Britta Riis (valgt for et år)
Jette Albinus (valgt for et år)

Verdensmestre
Inden formandsvalget havde den afgående formand Niels Nygaard holdt sin sidste beretning. Efter 28 år i DIF’s bestyrelse, heraf de 14 år som formand, takker Niels Nygaard af.

”Jeg vil vove den påstand, at vi i Danmark – set i forhold til landets størrelse – samlet set er verdensmestre, når vi lægger idrætsdeltagelse, medaljer, events, international indflydelse og sociale indsatser sammen. Den placering kommer ikke af sig selv, og på alle parametrene har vi flyttet os og udviklet os positivt,” sagde Niels Nygaard i sin tale, der kan læses her https://www.dif.dk/da/omdif/organisation/bestyrelse/aarsmode-s-og-s-formandsvalg-s-2021

Ros var der også til idræts- og foreningsdanmark fra kulturminister Joy Mogensen:

”Jeg håber, at I vil huske at ranke ryggen og give hinanden et klap på skulderen, for vi har kunnet finde bedre løsninger på baggrund af jer,” sagde Joy Mogensen med henvisning til de mange udfordringer, coronasituationen har budt idrætten og foreningslivet i det forgangne år.

Stærkere stemme til eliteidrætten
På årsmødet besluttede repræsentantskabet ligeledes at gøre Aktivkomitéens stemme endnu stærkere ved at vedtage et forslag til revision af Aktivkomitéens organisering. Forslaget betyder også, at Aktivkomitéen skifter navn til Atletkomitéen.

Næstformand i den nye atletkomité, Casper Stenderup, er glad for de nye vedtagne regulativer:

”Det er en god dag for dansk eliteidræt. Atletkomitéen, som vi nu hedder, skal fylde mere og have støre indflydelse på atleternes forhold og vilkår,” sagde Casper Stenderup.

Hæder til forbund
Endelig var der på DIF’s årsmøde også uddeling af hæder og priser. Danmarks Ishockey Union blev kåret til Årets Specialforbund 2021, Else Trangbæk modtog den prestigefyldte IOC-pris ’Women and Sport Trophy,’ og afgående bestyrelsesmedlem Tine Teilmann fik overrakt DIF’s ærespris.

Yderligere kommentarer:

Hans Natorp, formand for DIF, 31 44 40 15

Foto til fri afbenyttelse i redaktionel sammenhæng: Lars Møller