DIF-kvinde valgt til toppost i europæisk idrætsorganisation

Lotte Büchert, som sidder i bestyrelsen for Danmarks Idrætsforbund (DIF), er udpeget som ny vicepræsident i den europæiske breddeidrætsorganisation ENGSO.
18. jun 2021
Lotte Büchert, som sidder i bestyrelsen for Danmarks Idrætsforbund (DIF), er udpeget som ny vicepræsident i den europæiske breddeidrætsorganisation ENGSO.

Det bliver Danmark, som nu indtager vicepræsidentposten i ENGSO. 57-årige Lotte Büchert er nemlig blevet valgt til det næsthøjeste embede i organisationen, der bl.a. arbejder på udvikling af breddeidrætten på tværs af europæiske lande.

”Jeg er utrolig glad for den tillid, man har vist mig, og jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med at fremme og udvikle områder som diversitet, frivillighed, inklusion og ikke mindst good governance i idrætsorganisationer på tværs af europæiske landegrænser” fastslår Lotte Büchert.

Hun har siddet som menigt medlem i ENGSO gennem otte år og har en klar ambition om, hvad der skal fremmes i den kommende tid.

”Gennem ENGSO youth arbejder vi målrettet med talentudvikling af unge ledere fra idrættens organisationer. Jeg vil gerne have flere danskere med ombord – både for at videreudvikle de unge talentfulde bestyrelsesmedlemmer, som sidder i bestyrelsens hos vores forbund og foreninger, men også for at styrke mulighederne for, at endnu flere danskere kan avancere i de europæiske organisationer” fastslår hun.

Politisk interessevaretagelse i EU
En anden ambition er at øge kendskabet til ENGSO og derigennem opnå øget gennemslagskraft.

”Vi arbejder målrettet med den politiske interessevaretagelse i EU for at skabe de bedst mulige rammer og udviklingsmuligheder for breddeidrætten. Derfor har ENGSO kontor i Bruxelles, hvorfra vi forsøger at gøre europaparlamentarikerne opmærksomme på tiltag og beslutninger, som kan komme idrætten til gavn” lyder det fra vicepræsidenten.

Diversitet, træner- og lederuddannelse, matchfixing og doping er emner, som allerede har været i fokus. Derudover har ENGSO været dygtige til at få bevillinger til projekter i regi af Erasmus+, som er EU’s program for uddannelse, ungdomsområdet og idræt.


FAKTA – Lotte Büchert

  • 57 år
  • Er til daglig rektor på Slagelse Gymnasium
  • Bestyrelsesmedlem i DIF siden 2011
  • Mening medlem af ENGSO siden 2012

FAKTA - ENGSO

  • er en sammenslutning af nationale idrætsorganisationer, der har ansvar for og fokus på breddeidræt.
  • har 38 medlemsorganisationer fra 34 lande
  • arbejder bl.a. målrettet på at sætte dagsordenen for breddeidrætten over for EU-beslutningstagerne
  • har bl.a. kørt projekter, der fokuserer på fornyelse af idrætsklubber, inklusion af immigranter gennem idrætten, ligestilling i idræts-bestyrelserne og værktøjer til at udvikle nye og innovative tilbud til medlemmerne