DIF: Kronprinsens engagement har haft stor betydning

Nyheden om H.K.H. Kronprinsens udtræden af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) får DIF til at rette en stor tak for hans indsats og engagement for dansk idræt. DIF skal nu have arbejdshandskerne på for at få udpeget en ny dansker til IOC.
8. jun 2021
Nyheden om H.K.H. Kronprinsens udtræden af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) får DIF til at rette en stor tak for hans indsats og engagement for dansk idræt. DIF skal nu have arbejdshandskerne på for at få udpeget en ny dansker til IOC.

Hos Danmarks Idrætsforbund, som også er national olympisk komité, er meddelelsen om, at Kronprinsen stopper som aktivt medlem af IOC, blevet modtaget med anerkendelse.

”I DIF har vi sat utrolig stor pris på samarbejdet med Kronprinsen om udviklingen af både OL og international idræt, og det har skabt stor værdi at have ham så centralt placeret. Derfor er der al mulig grund til at takke Kronprinsen for hans fornemme indsats” siger Niels Nygaard, formand for DIF.

”Kronprinsens indsigt i – og indsats for idrætten er uvurderlig. Udover hans internationale arbejde i IOC er han dybt engageret i dansk idræt. Kronprinsen er en vigtig del af fundamentet bag Royal Run, og derudover er han bl.a. med til at brede de olympiske værdier ud gennem Skole OL. Her fortsætter hans engagement, hvilket glæder os” fastslår Niels Nygaard.

Selvom man i DIF ærgrer sig over, at Kronprinsen stopper som aktivt medlem af IOC, så respekterer og anerkender organisationen til fulde beslutningen.

”I DIF er det en del af vores internationale strategi at få danskere valgt til internationale topposter. Derfor skal vi i gang med et solidt arbejde, hvis vi skal lykkes med at få en ny dansker udpeget til IOC. Dét bliver ikke nemt, men vi vil gøre et helhjertet forsøg, for det er et vigtigt hverv” understreger Niels Nygaard.

FAKTA

  • IOC blev dannet i 1894 på initiativ af Pierre de Coubertin, grundlæggeren af de moderne olympiske lege.
  • IOC er den internationale olympiske komité og har til formål at lede den olympiske bevægelse i overensstemmelse med det olympiske charter.
  • I IOC består både af repræsentanter for aktive idrætsudøvere og ledere i internationale specialforbund og nationale olympiske komiteer samt af uafhængige repræsentanter.
  • Bestyrelsen for DIF er national olympisk komité (NOC)
  • Som NOC er DIF ansvarlig for den danske deltagelse ved OL – herunder udtagelse af atleter. I praksis sker det i et tæt samarbejde mellem DIF. specialforbundene og Team Danmark
  • H.K.H. Kronprinsen blev medlem af IOC i 2009 og blev i 2017 genvalgt for en ny otte-årig periode. Han stopper formelt i forbindelse med komitéens årlige generalforsamling i slutningen af juli.
  • Poul-Erik Høyer sidder også i IOC. Han er valgt i sin egenskab af præsident for det internationale badmintonforbund
  • Danmark har også et æresmedlem af IOC. Det er Niels Holst-Sørensen, som tidligere har siddet som ordinært medlem af IOC.

 

Foto: Lars Møller