Sommerpakke giver idrætten en tiltrængt genstart

Den netop vedtagne sommerpakke giver med samlet 69 millioner kroner idrætsforeninger mulighed for at skabe flere sunde fællesskaber over sommeren. Det er godt og tiltrængt, lyder det fra DIF.
4. jun 2021
Den netop vedtagne sommerpakke giver med samlet 69 millioner kroner idrætsforeninger mulighed for at skabe flere sunde fællesskaber over sommeren. Det er godt og tiltrængt, lyder det fra DIF.

Coronakrisen har været hård for idrættens fællesskaber. I store perioder var det ikke muligt for idrætsforeningerne at tilbyde aktiviteter til deres medlemmer, som ikke måtte mødes fysisk. Nu er idrætsfællesskaberne dog vendt tilbage, og dagens offentliggjorte sommerpakke er en vigtig håndsrækning til idrætsforeninger i bestræbelserne på at få genopbygget de sunde fællesskaber.

Aftalen indebærer blandt andet, at 59 millioner kroner går til sommeraktiviteter i foreningslivet inden for kultur og idræt. Over sommerferien og helt frem til efterårsferien.

”Vi, vores forbund og vores foreningerne har fokus på at genstarte foreningsidrætten og bringe de sunde idrætsfællesskaber tilbage i fuld skala. Sommerpakkens midler til sommeraktiviteter er en vigtig hjælp i den henseende, og de er en vigtig hjælp i forhold til de mange danskere, som har savnet fællesskaberne,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Ud over de 59 millioner til sommeraktiviteter er der i aftalen afsat 10 millioner kroner til kompensation til foreninger i forbindelse med store arrangementer.

DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen er meget tilfreds med, at foreningsidrætten kom med i aftalen om en sommerpulje.

”Jeg glæder mig over, at partierne bag aftalen har øje for værdien af idrætsfællesskaberne, og at de har et ønske om at hjælpe dem på fode igen. Vi kommer nu i samarbejde med de øvrige hovedorganisationer til på en ubureaukratisk og effektiv måde at få midlerne ud i foreningerne, så de bliver vekslet til masser af aktivitet, sved på panden og smil på læberne,” siger Morten Mølholm Hansen.