Yderligere otte roere udtaget til OL

To toere og en firer fuldender den danske ro-besætning til OL. Dermed stiller Danmark med i alt ni roere til legene i Tokyo.
1. jun 2021
To toere og en firer fuldender den danske ro-besætning til OL. Dermed stiller Danmark med i alt ni roere til legene i Tokyo.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Danmark bliver traditionen tro stærkt repræsenteret i roning, når det går løs ved OL i Tokyo om mindre end to måneder. Otte roere er i dag blevet udtaget, og dermed stiller Danmark til start med i alt ni roere fordelt på fire både.

De otte roere, som DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har udtaget på baggrund af en indstilling fra roforbundet, er:

Joachim Sutton og Frederic Sebastian Vystavel i herretoer (M2-), Hedvig Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby Erichsen i dametoer (W2-) og Christina Juhl Johansen, Trine Dahl Pedersen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen i damefirer (W4-).

Derudover er Sverri Nielsen (M1x) allerede udtaget.

Joachim Sutton og Frederic Vystavel kvalificerede sig for blot to uger siden med en andenplads ved OL-kvalifikationsstævnet i Luzern. Et stævne hvor de med god form og god indstilling viste et niveau, der overraskede mange.

"Frederik og jeg havde virkelig god form op til OL-kvalifikationsstævnet. Vi havde været til EM en måned før, hvor vi ikke helt ramte vores rytme, men derefter tog vi på træningslejr i Portugal, og der fandt vi formen og ramte et rigtig godt niveau. Så vi troede på det, var rolige og havde en god indstilling, og så var det fantastisk at kvalificere sig i en super intens finale," siger Joachim Sutton.

Dermed er Joachim og Frederic klar til at deltage ved deres første OL, og de glæder sig til at bygge videre på det gode momentum.

"Vi har fået et godt momentum og ser frem til at arbejde videre med vores projekt og prøve os selv af på den allerstørste scene. Jeg glæder mig helt vildt til at komme ned og slås. Det bliver nogle fede ræs," lyder det fra Joachim Sutton.

Nye navne og gamle kendinge

DIF’s chef de mission Søren Simonsen siger om udtagelsen af de otte roere:

”Dansk roning har spillet en stor og succesfuld rolle ved de seneste mange OL. OL i Tokyo er det første, siden letvægtsbådene blev taget af programmet, og derfor glæder det mig, at vi fortsat stiller med et stort og stærkt hold. Det bliver virkelig spændende at følge deres præstationer på vandet,” siger DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen.

I Team Danmark glæder man sig ligeledes til at følge de danske roere ved OL:

”Det er et spændene mix af rutinerede roere og nye navne, som skal repræsentere dansk roning ved OL. Vi har tradition for topresultater, og blandt de udtagne roere er der både tidligere OL- og VM-medaljevindere. Men der er også nye navne og nye sammensætninger i bådene, som først er brudt igennem for nylig, og det bliver enormt spændende at følge både de nye navne og de gamle kendinge," siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.

 

Fakta om det danske rohold ved OL i Tokyo

 

Herretoer (M2-):

Joachim Sutton

Født: 15. maj 1995

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: 5.-plads VM 2017 (M4-), 6.-plads EM 2020 (M2-)

 

Frederic Sebastian Vystavel

Født: 29. august 1993

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: 4.-plads World Cup 2019 (M4-), 6.-plads EM 2020 (M2-)

 

Dametoer (W2-):

Hedvig Lærke Berg Rasmussen

Født: 22.december 1993

Tidligere OL-deltagelser: 2016

Udvalgte resultater: Bronze OL 2016 (W2-), bronze VM 2019 (W4-)

 

Fie Udby Erichsen

Født: 23.april 1985

Tidligere OL-deltagelser: 2012, 2016

Udvalgte resultater: Sølv OL 2012 (W1x), bronze VM 2019 (W4-), sølv World Cup 2018 (W1x)

 

Damefirer (W4-):

Christina Juhl Johansen

Født: 17.juli 1992

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Bronze VM 2019 (W4-), guld World Cup 2018 (W4-)

 

Trine Dahl Pedersen

Født: 22. juli 1996

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: 4.-plads EM 2019 (W4-), 4.-plads EM 2020 (W2-)

 

Frida Sanggaard Nielsen

Født: 1.december 1998

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Bronze VM 2019 (W4-), guld World Cup 2018 (W4-)

 

Ida Gørtz Jacobsen

Født: 1.marts 1995

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Bronze VM 2019 (W4-)

(Derudover er Sverri Nielsen (M1x) allerede udtaget)

 

Få overblikket over det danske hold og download atletbilleder til redaktionelt brug på www.ol.dk. Følg det danske hold til OL i Tokyo via @danmarktilol på Facebook og Instagram.

Fotokredit: Lars Møller/BESTSELLER for DIF og Team Danmark