Genåbning giver mere idræt

Den seneste genåbningsaftale betyder, at det fra i morgen og i de kommende måneder bliver meget nemmere at afvikle foreningsidræt og store idrætsevents i Danmark.
10. jun 2021
Den seneste genåbningsaftale betyder, at det fra i morgen og i de kommende måneder bliver meget nemmere at afvikle foreningsidræt og store idrætsevents i Danmark.

I nattens løb har politikerne lavet det, de beskriver som den sidste genåbningsaftale. Dermed kan idrætten, som har været så hårdt ramt af coronarestriktionerne gennem de seneste 15 måneder, for alvor se frem mod en normal hverdag.

Det indendørs forsamlingsforbud øges til 100 personer på fredag, og det udendørs til 500. Og allerede den 1. juli hæves det indendørs forsamlingsforbud til 250 personer. Desuden er der kommet en dato for afskaffelse af krav om coronapas i forbindelse med indendørs foreningsidræt, og der indføres lempede restriktioner i forbindelse med afholdelse af større tilskuer- og deltagerarrangementer. Det betyder, at der løbende kan komme flere tilskuere på lægterne, og danskerne kan deltage i store motionsevents.

”Nu har vi en vished om, hvordan fremtiden ser ud, og det er lettelse. Det har været en hård tid for idrætsforeningerne, og der er stadig hindringer, som vi skal overkomme, men nu kan vi for alvor se, at vi inden alt for længe kan lægge restriktionerne bag os,” siger DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen.

Alle restriktioner angående motionsevents ophæves pr. 1. september, hvilket eksempelvis betyder, at Royal Run, der er blevet udsat to gange, nu som planlagt kan afvikles den 12. september. Den sidste ting, der udfases på idrættens område, er kravet om coronapas i forbindelse med indendørs arrangementer med over 2.000 tilskuere. Det krav forsvinder 1. oktober.

Læs hele genåbningsaftalen her.

 

 

Mundbind

• Fra mandag den 14. juni er der ikke længere krav om mundbind i idrætsfaciliteter.

 

Coronapas

 Krav om coronapas i forhold til indendørs idræt ophæves 1. august.

• Indtil coronapasset ophæves, udvides gyldigheden af test til 96 timer fra mandag den 1. juli.

 

Forsamlingsforbud

• Fra fredag den 11. juni hæves forsamlingsforbuddet til hhv. 100 indendørs og 500 udendørs.

• Den 1. juli hæves det indendørs forsamlingsforbud til 250 personer.


Store arrangementer

 Lempelser for større tilskuer- og deltagerarrangementer, så der eksempelvis kan arrangeres Royal Run i september.

  At der kan komme flere tilskuere til EM