Klarere retningslinjer om indendørs idræt og kontaktsport

Efter drøftelser med Kulturministeriet er det nu lykkedes at få genåbnet indendørs idræt for kontaktsport – så længe træningen begrænses til øvelser uden kropskontakt.
8. maj 2021
Efter drøftelser med Kulturministeriet er det nu lykkedes at få genåbnet indendørs idræt for kontaktsport – så længe træningen begrænses til øvelser uden kropskontakt.

Kontaktsport er ikke tilladt i indendørsidrætten endnu for voksne mellem 18 og 69 år. Det står klart. Til gengæld har det været lidt omskifteligt, om idrætsforeninger med kontaktsport må træne, hvis de holder sig til øvelser uden kropskontakt.

Nu er det heldigvis lykkedes at få justerede retningslinjer fra Kulturministeriet. DIF og DGI er meget glade for, at retningslinjerne slår fast, at selvom kontaktsport ikke er tilladt, så kan alle idrætsforeninger træne indendørs, så længe træningen begrænser sig til øvelser uden kropskontakt ved voksne mellem 18 og 69 år.

DIF og DGI har været i dialog med myndighederne, og der er enighed om at betragte al individuel træning eller træning uden kontakt som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren. Det betyder altså, at fx voksne personer i kampsportsidrætter nu også må betræde dojoen igen, så længe de kun laver træningsøvelser, hvor der ikke er kropskontakt. Og håndbold- og basketballklubber må gerne have træning, så længe træningen er tilpasset retningslinjerne og foregår uden kropskontakt.

Se de fulde retningslinjer for foreningsidrætten på Kulturministeriets hjemmeside.

Med virkning fra den 6. maj gælder nu følgende:

Indendørs idræt:

 • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper.
 • Kontaktsport skal begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år.
 • Kontaktsport med kropskontakt er tilladt for børn og unge til og med 17 år og for voksne på 70 år og derover.
 • Der gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Både udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal.
 • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover.

Udendørs idræt:

 • Der gælder et forsamlingsforbud på 75 personer for udendørs idræt, hvor idræt både med og uden kropskontakt er tilladt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere i form af forældre eller lign. tæller med i det samlede antal.
 • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.
 • Superliga-ordning med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion. Tilladelsen omfatter kun fodboldkampe i 3 F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder)

Regler for coronapas ved indendørs idræt

 • Der er krav om kontrol af coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover ved indendørs idræt.
 • Der er ikke krav om coronapas for trænere og andre nødvendige voksne.
 • Træneren eller holdlederen har ansvaret for at tjekke for gyldigt coronapas, før træningen igangsættes.
 • Er der ingen træner eller holdleder til stede, har facilitetsejeren eller foreningen pligt til at udføre stikprøvekontrol af coronapas. Stikprøvekontrollen skal ske mindst én gang i døgnet.
 • Brug af klublokaler til f.eks. møder og generalforsamlinger
 • Brug af klubhuse er tilladt til foreningsaktivitet forudsat, at det sker i overensstemmelse med kravene for ”ordningen for konferencer og møder med erhvervsmæssige eller faglige formål”.Dvs. man må også gerne være flere end 25 personer, hvis retningslinjerne overholdes.

Brug af klublokaler til f.eks. møder og generalforsamlinger

Brug af klubhuse er tilladt til foreningsaktivitet forudsat, at det sker i overensstemmelse med kravene for ”ordningen for konferencer og møder med erhvervsmæssige eller faglige formål”.  Dvs. man må også gerne være flere end 25 personer, hvis retningslinjerne overholdes.

Se nærmere i Erhvervsministeriets retningslinjer for konferencer og møder

Næste fase af genåbningen

Næste fase af genåbningen er planlagt til den 21.maj, og DIF og DGI håber og arbejder for, at kontaktsport til den tid også bliver tilladt for voksne over 18 år.

Du kan finde flere informationer om corona og idræt på dif.dk/corona og tilmelde dig nyhedsbrevet ForeningsFokus.