Indendørs kontaktsport kan ikke åbne den 6. maj

Vi har tidligere oplyst, at al indendørs idræt kunne genåbne fra i dag, torsdag den 6. maj. Myndighederne har oplyst os, at dette ikke tilfældet – kontaktsport for voksne mellem 18 og 69 år kan desværre ikke rykke træningen indendørs endnu.
6. maj 2021
Vi har tidligere oplyst, at al indendørs idræt kunne genåbne fra i dag, torsdag den 6. maj. Myndighederne har oplyst os, at dette ikke tilfældet – kontaktsport for voksne mellem 18 og 69 år kan desværre ikke rykke træningen indendørs endnu.

Desværre må de voksne mellem 18 og 69 år, der dyrker kontaktsport, væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Efter intens dialog med myndighederne står det nu klart, at al indendørs kontaktsport fortsat ikke må benytte indendørs idrætsfaciliteter.

DIF både undrer og ærgrer sig over, at myndighederne ikke tillader indendørs kontaktsport, som herved udelukkes fra at tage del i genåbningen pr. 6. maj 2021.

Som vi meldte ud tidligere på ugen, var det vores klare overbevisning, at også indendørs kontaktsport kunne genåbne – dog kun med øvelser uden kropskontakt.

Vi er virkelig kede af og frustrerede over, at meldingen betyder, at de mange foreninger med indendørs kontaktsport, som fx håndbold, der havde set frem til at tage hul på idrætsfællesskabet i de vante rammer, skal vente længere endnu.

Det er forventningen, at indendørs kontaktsport bliver en del af genåbningen den 21. maj.

Liste over idrætter, der defineres som kontaktsport:
Der foreligger endnu ikke en officiel liste fra myndighederne med en klar angivelse af, hvilke idrætter, der defineres som en kontaktsport. Kulturministeriet har dog tidligere oplyst nedenstående liste, som derfor er den, vi læner os op ad pt.:

Basketball, boksning, brydning, ishockey, dans (pardans), indendørs fodbold og futsal, hockey, håndbold, judo, ju-jitsu, karate, kickboxing/thaiboxing, floorball, taekwondo, vandpolo, skøjteløb (pardans), kampsport i øvrigt.