Fuglsang og Asgreen udtaget til OL

Jakob Fuglsang er klar til at gentage kunststykket fra Rio, hvor han på OL’s første konkurrencedag sikrede Danmark en medalje. Sammen med Kasper Asgreen er han som de første ryttere blevet udtaget til OL, hvor Danmark må stille med fire ryttere i herrernes landevejsløb.
20. maj 2021
Jakob Fuglsang er klar til at gentage kunststykket fra Rio, hvor han på OL’s første konkurrencedag sikrede Danmark en medalje. Sammen med Kasper Asgreen er han som de første ryttere blevet udtaget til OL, hvor Danmark må stille med fire ryttere i herrernes landevejsløb.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

I Rio vandt Jakob Fuglsang dagen efter åbningsceremonien sølv efter et utroligt spændende og seværdigt cykelløb, hvor kun belgieren Greg Van Avermaet var hurtigere på opløbsstrækningen langs Copacabana-stranden. Nu får han mulighed for at gentage medaljetriumfen, da han er blevet udtaget og dermed har fået en af de fire danske pladser til herrernes linjeløb ved OL i Tokyo.

Ruten til linjeløbet indeholder næsten 5.000 højdemeter med skrappe stigninger op ad Fuji-vulkanen, inden det hele afgøres på Formel 1-banen Fuji Speedway.

”Oplevelserne fra Rio giver mig en enorm motivation. OL i Tokyo er et kæmpe mål for mig, og et endnu større mål end Rio-legene var. Det bliver et super hårdt løb, som favoriserer dem, der kan køre opad, og ruten passer mig godt,” siger Jakob Fuglsang, der inden legene blev udskud var i Tokyo for at prøve Fuji-stigningerne.

Allerede dagen efter at have vundet sølv i Rio skulle Jakob Fuglsang forlade Brasilien, men hjemmefra fulgte han med i resten af holdets historisk store medaljehøst.

”Det var fedt at følge med i de andre atleters præstationer. Måske var jeg med til at give lidt motivation og inspiration med min sølvmedalje. Jeg fik i hvert fald vist, at selvom man ikke er storfavorit, så kan alt lade sig gøre, hvis man kæmper med alt, hvad man har,” siger Jakob Fuglsang, der i Tokyo skal deltage ved sig fjerde OL.


Asgreen skal også køre enkeltstart

Ud over Jakob Fuglsang er også Kasper Asgreen blevet udtaget. Den forsvarende Flandern Rundt-vinder skal ud over linjeløbet også køre enkeltstarten, hvor Danmark må stille med en enkelt rytter. Ud over at være forsvarende dansk mester på enkeltstart vandt Kasper Asgreen for to uger siden enkeltstarten i etapeløbet Volta ao Algarve i Portugal.

Hos DIF, der er olympisk komité i Danmark, glæder man sig til at tage imod de to ryttere i Tokyo.

”Udtagelsen af Jakob giver på ny en mulighed for, at lige præcis han kan kickstarte den danske medaljehøst, som tilfældet var i Rio. Vi tror i hvert fald på et stort resultat – både på grund af Jakobs helt klare prioritering af OL, men også på grund af rutens karakter, som passer rigtig godt til ham. Derudover er udtagelsen af Asgreen også godt nyt, da vi hermed ser konjunkturerne til et super stærkt dansk landevejshold,” siger DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen.

Den vurdering af det danske holds styrke er man helt enige i hos Team Danmark.

”Kasper Asgreen er lige som de andre ryttere, der skal med til OL, endnu et lysende bevis på, hvor stærkt et talent- og elitearbejde, der foregår i Danmarks Cykle Union. Der er udviklet en kultur, hvor rytterne er indstillede på at gøre det, der skal til, for at en dansker kører først over stregen. De hjælper hinanden uanset stjernestatus på deres respektive cykelhold. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at følge Asgreen, Fuglsang og de andre på holdet, når linjeløbet skydes i gang til OL, for det er et stærkt landshold, Danmark sender til Japan,” siger Lars Balle Christensen, chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.

De resterende to ryttere skal på et senere tidspunkt findes i en stærk bruttotrup på otte ryttere, som består af: Magnus Cort Nielsen, Michael Valgren Andersen, Mattias Skjelmose, Søren Kragh Andersen, Mikkel Bjerg, Christopher Juul-Jensen, Andreas Kron og Mikkel Honoré.

Fakta om Jakob Fuglsang

Født: 22. marts 1985

Disciplin: Linjeløb

Tidligere OL-deltagelser: Beijing 2008 (mountainbike), London 2012 og Rio 2016

Udvalgte resultater: Sølv OL i Rio 2016, Lombardiet Rundt 2020, vinder af Liége-Bastonge-Liége 2019, 2 x Criterium du Dauphiné 2019, 2017, 16. etape i Vuelta a Espana 2019, 3 x Danmark Rundt 2010, 2009, 2008

Fakta om Kasper Asgreen

Født: 8. februar 1995

Disciplin: Linjeløb og enkeltstart

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Vinder af Flandern Rundt 2021, E3 Saxo Bank Classic 2021, Kuurne-Bruxelles-Kuurne 2020, DM i linjeløb 2020, 2 x DM i enkeltstart 2020, 2019