God aftale for idrætten

Det danske idrætsliv er et godt skridt på vej mod normalen efter nattens politiske aftale om yderligere genåbning. Der kan fra på fredag være siddende tilskuere til alle idrætsarrangementer, og konkrollen med coronapas bliver lempet for foreningslivet.
18. maj 2021
Det danske idrætsliv er et godt skridt på vej mod normalen efter nattens politiske aftale om yderligere genåbning. Der kan fra på fredag være siddende tilskuere til alle idrætsarrangementer, og konkrollen med coronapas bliver lempet for foreningslivet.

Efter en genåbningsaftale for to uger siden, hvor idrætten følte sig noget forbigået, blev der rettet op på det i nattens aftale. Fra den 21. maj må der således igen komme siddende tilskuere ind til alle idrætsarrangementer både inden- og udendørs – hidtil var det kun muligt i forbindelse med de bedste fodboldrækker udendørs. Desuden blev idrættens indvendinger i forhold til kontrol af coronapas i foreningslivet hørt. Fra på fredag vil der i foreningslivet og på bibliotekerne udelukkende skulle udføres én daglig stikprøvekontrol.

”Jeg er meget tilfreds med aftalen, og den er god for idrætten. Flere danskere kan nu komme ud og opleve eliteidræt på tilskuerpladserne, og de frivillige kan igen koncentrere deres kræfter om at drive foreningslivet og afvikle sunde og inkluderende breddeaktiviteter,” siger Morten Mølholm, direktør for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Fem måneders nedlukning er slut

Af aftalen fremgår det også, at kontaktidrætter for voksne fra på fredag igen kan dyrkes med fysisk kontakt. Det vil sige, at de voksne breddespillere på fredag kan spille en håndbold- eller en basketballkamp for første gang siden december 2020.

”Aftalen betyder, at idrætten nu tager et stort skrid i retningen af normalen. Der vil stadig være retningslinjer, der skal følges, men bare det, at alle nu for første gang i over fem måneder kan spille en håndboldkamp, er en milepæl,” siger Morten Mølholm Hansen. Han udtrykker desuden stor glæde ved, at foreningslivet sammen med bibliotekerne får lempet reglerne i forhold til kontrol af coronapas.

”På dette område har foreningslivet nogle særlige udfordringer, og derfor glæder det mig meget, at politikerne valgte at handle på det, og jeg håber også, at stikprøvekontrollen meget snart bliver afviklet. Desuden er jeg meget tilfreds med, at politikerne efter indgåelsen af aftalen konkret fremhævede idrætten og dens foreninger samt deres betydning for samfundet,” fastslår DIF-direktøren.

DIF opfordrer nu til, at der meget snart kommer vished om, hvordan store arrangementer og deltagerevents kan afvikles fremover. Det fremgår af aftalen, at dette skal drøftes senest den 14. juni.

De konkrete retningslinjer for idrætselementerne i den nye genåbningsaftale fastlægges i løbet af de kommende dage af Kulturministeriet.