Retningslinjer for indendørs idræt er klar

I morgen, onsdag den 21. april, kan både børn og unge under 18 år og voksne på 70 år og derover igen mødes til idrætsaktiviteter indendørs. Nu er retningslinjerne fra Kulturministeriet klar.
20. apr 2021
I morgen, onsdag den 21. april, kan både børn og unge under 18 år og voksne på 70 år og derover igen mødes til idrætsaktiviteter indendørs. Nu er retningslinjerne fra Kulturministeriet klar.

Retningslinjerne for genåbning af indendørs idræt er nu klar, og i morgen, onsdag den 21. april, genåbner indendørs idræt for børn og unge under 18 år og for voksne på 70 år og derover. 

Bemærk, at det i de endelige retningslinjerne fremgår, at børn og unge under 18 år omfatter unge til og med 17 år – og ikke til og med 18 år, som vi tidligere har meldt ud. 

Kravet om coronapas for voksne på 70 år og derover er desuden fastholdt, hvilket DIF og DGI er utilfredse med. Begge organisationer arbejder derfor aktivt for at ændre de nye regler for brugen af coronapas i idrætten.

Se de endelige retningslinjer her 

Med virkning fra onsdag den 21. april gælder følgende for indendørs idræt:
Indendørs idræt på tværs af alle idrætter er tilladt for børn og unge til og med 17 år og for voksne på 70 år og derover.

For børn og unge til og med 17 år gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Der er ikke krav om coronapas.

For voksne på 70 år og derover gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Der er krav om coronapas.

Der er ikke krav om coronapas for trænere og evt. nødvendige voksne.

For udendørs idræt gælder følgende:

Der gælder et forsamlingsforbuddet på 50 personer for udendørs idræt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere mv. tæller med i det samlede antal.

 Professionel idræt er fortsat undtaget.

Superliga-ordningen med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion. Tilladelsen omfatter kun fodboldkampe i 3 F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder).

Voksne over 18 år desværre må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, men går alt efter planen, vil også de kunne tage del i idrætsfællesskabet indendørs fra den 6. maj.

Spørgsmål og svar om coronapas
1. Hvad er et coronapas?
Et coronapas er digitalt. Man kan få adgang til de dele af samfundet, hvor myndighederne har besluttet, at der skal vises coronapas, hvis man kan sætte flueben i en af disse tre muligheder:

Tidligere påvist smitte med COVID19 (gælder i 180 dage, altså seks måneder)
Negativ PCR-eller lyntest (foretaget inden for 72 timer)
Færdigvaccination mod COVID19

Coronapasset kan findes via sundhedsplatformen MinSundhed (findes også som app). 

2. Hvem skal vise coronapas for at træne indendørs?
Der er krav om coronapas for personer på 70 år og derover. 

3. Er der krav om coronapas for trænere og nødvendige voksne?
Nej. 

4. Hvem har ansvaret for at tjekke coronapas?
Ansvaret ligger hos den enkelte forening eller facilitetsejer. I praksis vil det ofte være træneren, der tjekker for et gyldigt coronapas ved holdtræning. 

Er der ingen træner, kan man formentlig kontrollere hinanden, men det vil være klubben eller facilitetsejeren, der er ansvarlig ved evt. manglende kontrol.

5. Hvad kan der ske, hvis foreningen ikke tjekker coronapas? 
Det er strafbart og kan resultere i bøde, hvis man giver adgang til træning indendørs uden fremvisning af coronapas for de grupper (pt. voksne på 70 år og derover), som der er krav om coronapas for. 

Der kan løbende komme ændringer til ovenstående, så hold øje med DIF.dk/corona