Bevægelse som en naturlig del af esporten

DIF inviterede den 13. april til online konference, som kickstart på det nye projekt 'Esport & Bevægelse'. Gense konferencen her.
27. apr 2021
DIF inviterede den 13. april til online konference, som kickstart på det nye projekt 'Esport & Bevægelse'. Gense konferencen her.

Kan esport kobles sammen med konkret fysisk aktivitet blandt børn og unge i foreningslivet? Og hvis ja: Hvad er de optimale redskaber og fremgangsmåder?

Disse store spørgsmål bliver lige nu forsøgt besvaret i projektet 'Esport & Bevægelse', som udføres i samarbejde mellem DIF, Center for Ungdomsstudier og Aalborg Universitet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Den 13. april blev 'Esport & Bevægelse' kickstartet med en stor onlinekonference. Konferencen var for alle interesserede, men henvendte sig særligt til ledere og trænere i danske esportsforeninger.

Medstifter af Astralis og passioneret iværksætter inden for esport, Frederik Byskov, fortalte om sin rejse med performance og esports-spillere over til platformen Ezone, der er sat i verden for at sætte fokus på helbredet uden for de digitale spil.

Tidligere fysioterapeut og nu ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet, Christian Straszek, berettede om, hvorvidt fysisk aktivitet kan reducere forekomsten af smerter i kroppen hos udøvere og om fysisk aktivitet kan forbedre udøvernes esports-relaterede præstation og generelle sundhed.

’Esport & Bevægelse’ fik også besøg af de to gamere Anders ’B2000’ Lykke-Bertelsen og Benjamin ’Tjour’ Rygaard. De er deltagere i TV2 Østjylland-programmet ’Fraggers i Form’, hvor de på egen krop har prøvet, hvad det vil sige som gamer at blive udsat for bevægelse som en del af fokuseret esportstræning.

Endelig kom forsker og initiativtager til projektet, Søren Østergaard, forbi med et indspark om formålet med projektet, visionen bag og de kommende faser. Østergaard har i mere end 25 år forsket i ungdoms- og foreningskultur og er en ihærdig foredragsholder om emnet.

Tjek indslagene fra onlinekonferencen her