Er I klar til at genåbne?

Vi har endelig kunnet tage hul på udendørsidrætten igen og venter alle med længsel på at få grønt lys til at genåbne indendørsidrætten. Er jeres klub klædt på til at møde medlemmerne efter en lang nedlukning? Få DIF`s gode råd til genåbningen og hent genåbningsinspiration fra Danmarks Bowling Forbund.
16. mar 2021
Vi har endelig kunnet tage hul på udendørsidrætten igen og venter alle med længsel på at få grønt lys til at genåbne indendørsidrætten. Er jeres klub klædt på til at møde medlemmerne efter en lang nedlukning? Få DIF`s gode råd til genåbningen og hent genåbningsinspiration fra Danmarks Bowling Forbund.

Corona-nedlukningen har været dyr for både den mentale og den fysiske sundhed for danskere i alle aldersgrupper. 
Når jeres klub genåbner, er der derfor mange ting, som I med fordel kan forberede – og har I allerede taget hul på udendørstræningen, kan de gode råd stadigvæk være nyttige for jer.  

Kom godt fra start – forbered jeres genåbning
Man kan sammenligne genåbningen med sæsonstarten, hvor der også har været nogle måneders pause fra foreningsidrætten. Forskellen er bare, at stort set alt andet også været lukket ned under corona. 

Især børn og unge er der god grund til at I har særligt fokus på, når I igen kan åbne dørene til jeres idræt. 
Mange børn og unge har haft en meget mere stillesiddende dagligdag, som primært har foregået inden for hjemmets fire vægge. Og selvom der er stor forskel på den hverdag, vores børn og unge har haft under nedlukningen, peger undersøgelser samstemmende på, at størstedelen har været langt mindre fysisk aktive, end de normalt ville have været. De har derfor ”underskud” på både den fysiske og mentale konto for mange børn og unge. 

De har brug for at komme tilbage til foreningsidrættens fællesskab, hvor de kan være aktive og grine sammen med deres venner igen.
Ved genåbningen er det derfor vigtigt, at man som træner er opmærksom på, hvad det er for en hverdag, børnene og de unge kommer fra. Hvordan er børnene og de unges fysisk fysiske og mentale form? Hvad glæder de sig allermest til ved at komme i gang igen?

I DIF har vi samlet nogle gode råd og nogle overvejelser til både foreningsledelsen, børnetræneren, ungdomstræneren og til voksen – og senioridrætten. 

Hent vores gode råd og anbefalinger her (LINK) 

Få konkret inspiration til genåbningen fra Danmarks Bowling Forbund
Danmarks Bowling Forbund har brugt nedlukningsperioden til at forberede sig på deres genåbning. De har udarbejdet et inspirationskatalog til klubaktiviteter, når bowlingsporten genåbner. 
Inspirationskataloget har målrettede anbefalinger til klubaktiviteter baseret på hhv. en lille, mellem og stor genåbning. Den enkelte klub behøver derfor blot at slå op under den genåbningsstørrelse, der bliver gældende – så er der konkrete ideer til klubaktiviteter inden for rammer og muligheder, genåbningen tillader. 

Læs Bowling Forbundets inspirationskatalog og pluk fra det, når I skal planlægge jeres egen genåbning.