Presseinvitation: V-gruppeformand besøger nedlukket idrætsforening i Nordjylland

Venstre gruppeformand Karsten Lauritzen besøger mandag Hjørring Badminton Klub. Klubben har været lukket siden midten af december og ønsker at få sine medlemmer tilbage i hallen.
4. mar 2021
Venstre gruppeformand Karsten Lauritzen besøger mandag Hjørring Badminton Klub. Klubben har været lukket siden midten af december og ønsker at få sine medlemmer tilbage i hallen.

Af hensyn til den fysiske og mentale trivsel hos især børnene, opfordrer DIF til, at den indendørs idræt bliver genåbnet i den næste udfasning af coronarestriktionerne. Mandag den 8. marts vil Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, besøge Hjørring Badminton Klub, der ikke har kunnet tilbyde badmintontræning siden 15. december 2020. Her vil han mødes med klubbens formand og trænere/spillere for at høre mere til konsekvenserne af nedlukningen, og hvordan klubben ville kunne genåbne på en forsvarlig måde, hvis den fik lov.

Pressen er velkommen og vil kunne spørge ind til den lange nedluknings konsekvenser for klubben og medlemmerne samt høre Karsten Lauritzens og DIF's holdning til en eventuel genåbning af den indendørs idræt.

Praktisk:

Dato: 8. marts 2021

Tidspunkt: 17.00 – 17.30

Adresse: Idræts Allé 149, 9800 Hjørring

Deltagere: Karsten Lauritzen, gruppeformand for Venstre, Louise Biede, PA-konsulent i DIF, Henrik Schiøler, formand Hjørring Badminton Klub, enkelte aktive og trænere i badmintonklubben)

Tilmelding til: Lars Hestbech, lhe@dif.dk/ tlf. 23323784

Kontakt på dagen: Louise Biede, lbi@dif.dk/ tlf. 20315168

Om Hjørring Badminton Klub: Med 415 medlemmer – heraf 167 medlemmer under 19 år - er det den største badmintonklub i Region Nordjylland.

Besøget vil ske inden for rammerne af forsamlingsforbuddet og under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes råd og vejledning.


DIF’s argumenter i forhold til en genåbning af den indendørs idræt:

• En åbning af indendørs idræt er et meget vigtigt værktøj i forhold til at rette op på den stigende fysiske og mentale mistrivsel blandt især børn og unge.

• Der er flere medlemmer, der dyrker indendørs end udendørs idræt. Dermed er der rigtig mange, især børn og unge, der trods åbningen af den udendørs idræt fortsat mangler deres idrætsfællesskab og den fysiske og mentale trivsel, der følger med. I DIF er vi glade på vegne af alle dem, der er kommet i gang udendørs, men vi mangler fortsat at få mange med.

• Nye tal fra Syddansk Universitet viser, at de 6-16-årige i gennemsnit kun er fysisk aktive i 32,6 minutter om dagen, og hele 88 procent af de adspurgte lever ikke op til anbefalingerne om 60 minutters daglig fysisk aktivitet under nedlukningen. Herunder er stort set alle de 6-16-årige mindre fysisk aktive end før nedlukningen, og de fleste er også mindre fysisk aktive end under første nedlukning i foråret 2020 (tal inden genåbningen af den udendørs idræt)

• Blandt unge føler hele 40 procent sig ensomme, og 44 procent føler sig stressede. En markant stigning fra første nedlukning, og en yderligere åbning af foreningsidrætten kan være med til at styrke den mentale sundhed.

• Livslange og sunde idrætsvaner grundlægges i barndommen. Lige nu er der en stor risiko for, at mange børn og unge falder fra og ikke kommer i gang med foreningsidrætten igen. De børn og unge, der falder fra nu, kan komme til at betale en høj pris i form af manglende sundhed og fællesskab senere i livet.

• Risikoen for frafald er særlig høj, hvis indendørsidrætterne ikke kommer godt i gang, inden sæsonen slutter. En badmintonklub slutter typisk sæsonen i slutningen af maj.

• Hvis det ikke kan lade sig gøre at åbne indendørsidrætten for alle aldersgrupper, så bør børn og unge prioriteres.