Nye restriktioner giver foreningsidrætten en svær start på det nye år

Med virkning fra den 6. januar 2021 har myndighederne indført skærpede nationale restriktioner, som bl.a. medfører et forsamlingsforbud på fem personer.
5. jan 2021
Med virkning fra den 6. januar 2021 har myndighederne indført skærpede nationale restriktioner, som bl.a. medfører et forsamlingsforbud på fem personer.
Et nyt år er skudt i gang, og desværre har COVID-19 fortsat så godt tag i hele landet, at myndighederne nu indfører skærpede restriktioner, der også påvirker idrætsforeningerne. Restriktionerne skyldes også, at den meget smitsomme britiske corona-variant spreder sig.

Restriktionerne betyder:
Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til max 5 personer
Der er ikke længere undtagelser for forsamlingsforbuddet. Det betyder bl.a., at det ikke længere vil være muligt i professionel idræt at have siddende publikum op til 500 personer hverken indendørs eller udendørs. Der er heller ikke en undtagelse i forhold til generalforsamlinger. 
Professionel idræt er fortsat undtaget fra de særlige restriktioner

De nye restriktioner træder i kraft den 6. januar 2021. De gælder frem til foreløbig den 17. januar 2021, men forventningen er, at de kan blive yderligere forlænget.

Vi opfordrer derfor alle idrætsforeninger til at holde sig opdateret påher på siden DIF.dk/corona

Brug for optimisme – vi skal forberede foreningernes comeback
Vi håber, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt, så restriktionerne kan lempes, og danskerne igen kan mødes med hele holdet i idrætsforeningen.

I mellemtiden sender vi masser af gode tanker til alle frivillige, som igennem ti måneder har lukket op og lukket ned.  
 
Tips til ventetiden 
De nye restriktioner kræver en dyb indånding, og savnet efter foreningslivet er stort. Vi håber, at I formår at holde modet oppe. Vi har samlet nogle tips til, hvordan I kan udnytte ventetiden bedst muligt:
Hold medlemmerne varme via Facebook

Selvom der ikke er normale aktiviteter i jeres klub på grund af corona, kan I godt mindes klubben og alle de gode oplevelser virtuelt. Gør det fx igennem engagerende opslag på Facebook, hvor indholdet lægger op til, at man i kommentarfeltet kan dele kluboplevelser eller tagge savnede holdkammerater. Fx

 
 
Opkvalificer jeres trænere under corona-ventetiden  
Selvom jeres trænere ikke kan udvikle sig på vanlig vis, kan I udnytte ventetiden til at styrke deres kompetencer. Det kan ske hjemme fra stuen med et eller flere af vores gratis kurser i Idrættens E-læring. De kan fx tage kurset Børn og unges udvikling eller kurset Træningsmiljøet
 
Få styr på jeres målgrupper
I knap et år har COVID-19 skygget for foreningsidrætten, men selvom det meste idræt er sat midlertidig på pause, er der lys forude. Udnyt ventetiden til at blive skarpe på jeres målgrupper, så I kommer godt fra start, når foreningsidrætten åbner igen. 
 
Tag vores e-læringskursus og få inspiration til arbejdet med eksisterende og nye målgrupper i et fastholdelses- og rekrutteringsperspektiv.
 
Planlæg klubbens aktiviteter med et årshjul 
Brug den ufrivillige ventetid til at styrke planlægningen og koordineringen i jeres forening. Skab overblik med et årshjul. Hent en kort guide og en simpel skabelon på DIF.dk/aarshjul