Er Trine, Nick eller David Danmarks Sejeste Idrætslærer?

DIF kårer sammen med en række partnere Danmarks Sejeste Idrætslærer for at sætte fokus på idræt og bevægelse i skolen. Blandt over 300 indstillinger er tre idrætslærere udvalgt, og de kæmper om æren og 30.000 kroner.
28. jan 2021
DIF kårer sammen med en række partnere Danmarks Sejeste Idrætslærer for at sætte fokus på idræt og bevægelse i skolen. Blandt over 300 indstillinger er tre idrætslærere udvalgt, og de kæmper om æren og 30.000 kroner.

DIF kårede i samarbejde med Dansk Skoleidræt, Skole OL, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group Danmarks Sejeste Idrætslærer i 2019. I 2020/2021 er succesen gentaget. Prisen hylder idrætsfaget og de mange idrætslæreres indsats for at få børn til at bevæge sig sammen. Målet er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges fysiske, psykiske og sociale udvikling.

”Vi er stolte over at være medafsender på prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer, fordi kimen til et livslangt forløb med bevægelse ofte lægges i skoletiden. Og som de fleste af os husker fra egen skoletid, så bliver man bare mest glad for de skolefag, hvor man har dygtige lærere, der er inspirerende og engagerende. Med prisen sætter vi fokus på de idrætslærere, som går et skridt længere for at få alle med. De skal ikke blot inspirere eleverne. De skal også være rollemodeller for andre idrætslærere,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF.  

Over 300 indstillinger af fantastiske idrætslærere
I efteråret 2020 har elever, forældre og lærere indstillet idrætslærere til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er blevet til over 300 indstillinger af kandidater fra hele landet. Et ekspertpanel med repræsentanter fra DIF, Skole OL, Salling Group og Dansk Skoleidræt har ud fra indstillingerne udvalgt tre nominerede og udvælger også vinderen, som offentliggøres 4. februar.

”Det er slet ikke noget let valg. Der er så mange dygtige idrætslærere i Danmark, og alle tre nominerede idrætslærere er fuldstændig exceptionelle på hver deres måde”, siger Torben Dan Pedersen, der er projektchef på Skole OL.

Netto, føtex og Bilka står bag vinderpræmien, som er på 25.000 kroner til nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen samt 5.000 kroner til en skole- eller klassefest.

De nominerede til Danmarks Sejeste Idrætslærer

Trine Jensen fra Rødding Skole har en særlig evne og et særligt fokus på at få de børn, som er usikre på idræt, til at tro på sig selv. Trine er ikke bare en exceptionel god idrætslærer. Hun er også en fremragende kollega, der inspirerer sine kollegaer med at få meningsfuld bevægelse ind i undervisningen.

En kollega skriver i sin indstilling af Trine:

”Trine er Danmarks Sejeste Idrætslærer! Først og fremmest har Trine et helt utroligt engagement, som tydeligt skinner igennem. Det smitter af på eleverne, der engagerer sig i Trines idrætsundervisning. Trine formår at gøre idrætsundervisningen både interessant og lærerig for eleverne. Det viser sig tydeligt, når man ser Trines undervisning; ALLE elever deltager, og der er i den grad brug for et bad, når de er færdige.”

Nick Sønderskov Hansen fra Ikast-Brande formår at bruge idrætten til at skabe bevægelse og fællesskab i en tid med corona, afstand og hjemmeskole. Nick har sat sig for at lave verdens bedste og sjoveste digitale corona-lektion, hvor han laver ’fede’ aktiviteter med sine elever.

Nick har under hjemsendelsen arbejdet med et virtuelt danseforløb med sine elever. Hele forløbet kulminerede med ’Dans sammen på afstand’ på Teams, hvor alle var med – selv enkelte forældre og søskende deltog.

”En ældre idrætslærer gennem mange år som mig (alder 64) må bøje sig i støvet. Sjældent har jeg set så glade elever”, skriver Nicks kollega.

David Hemmet fra Roskilde er den kandidat, der har fået flest indstillinger fra elever, forældre, kollegaer, skoleledere mv. For David er dannelsesaspektet essentielt for hans virke som lærer. Han lærer eleverne om ’teamspirit’, og hvordan man er en gentleman i sport.

”David er den slags idrætslærer, som alle forældre ønsker, at deres børn skal møde i Folkeskolen. Hans uovertrufne glæde ved idræt smitter af og motiverer på en måde, som aldrig efterlader tvivl om, at han brænder for faget - og allerhelst ser, at eleverne bliver lige så dedikerede som han. David går hele vejen for idræt og er en pokkers dygtig idrætslærer. Alle burde have en Hemmet!,” skriver en forælder i sin indstilling.

Vinderen offentliggøres 4. februar.