Ny kampagne: Tag dit telefonmøde på farten

Mange danskere har svært ved at få plads til motion under corona. Derfor opfordrer Bevæg dig for livet i en ny kampagne danskerne til at tage telefonmøderne på hjemmearbejdspladsen som ’walk and talk’.
22. jan 2021
Mange danskere har svært ved at få plads til motion under corona. Derfor opfordrer Bevæg dig for livet i en ny kampagne danskerne til at tage telefonmøderne på hjemmearbejdspladsen som ’walk and talk’.
For rigtig mange danskere ser starten på 2021 noget anderledes ud end normalen. Fritidsaktiviteter er på pause, skoleelever undervises virtuelt og arbejdsopgaver skal løses fra hjemmekontoret. Det giver udfordringer med at få plads til at passe den daglige motion.
 
Derfor lancerer Bevæg dig for livet-samarbejdet mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund (DIF), Nordea-fonden og TrygFonden nu en kampagne, der skal få danskerne til at tage telefonmødet med på farten. 
 
”Mange har et job, hvor de sidder meget stille i løbet af arbejdsdagen. Med hjemmearbejde er det slut med for eksempel at cykle til arbejde, og samtidig er stort set alle aktiviteter i idrætsforeningerne sat på pause. Derfor vil vi gerne bidrage med inspiration til, hvordan vi kan snige lidt hverdagsmotion ind, uden at det går ud over produktiviteten. For alt tæller, når vi skal holde fast i de sunde vaner,” siger Jette Würtz, der er adfærdskonsulent i Bevæg dig for livet.
 
Kan overføres til kontoret
En undersøgelse foretaget af Aarhus Universitet for Bevæg dig for livet viser, at en tredjedel af de ikke-aktive danskere mangler energi til at motionere efter arbejde, og hver sjette ser motion i arbejdstiden som noget, der kan hjælpe dem i gang. 
 
Selvom kampagnen er tænkt for at sætte gang i de danske hjemmearbejdspladser under corona, så håber arrangørerne, at det kan få mere blivende effekter.
 
”Flere arbejdspladser har allerede fokus på bevægelse som en del af et godt arbejdsmiljø. Derfor håber vi, at mange vil se walk and talk-møder som et godt supplement og fortsætte med at snøre skoene og gå sammen, når vi igen kan mødes med kollegerne ansigt til ansigt,” siger Jette Würtz.
 
Kampagnen kører i første omgang sideløbende med ’Danmark går sammen’-kampagnen i uge 4-7. 
 
Hent inspiration til de gående møder her.
 
Fakta om Bevæg dig for livet:
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.