Nyt landsdækkende samarbejde sætter Danmark i bevægelse

DR, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt og DGI søsætter nu projektet ’Sammen i bevægelse’, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig sammen og hver for sig.
2. jan 2021
DR, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt og DGI søsætter nu projektet ’Sammen i bevægelse’, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig sammen og hver for sig.

Efter et usædvanligt 2020, hvor corona pressede os alle både fysisk og mentalt og udfordrede mulighederne for et aktivt liv i fællesskab, søsætter DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, Danmarks Idrætsforbund og DGI nu projektet ’Sammen i bevægelse’, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig sammen og hver for sig.

Corona vil række langt ind i 2021, og vi har brug for at være stærke, holde ud og være sammen. Fysisk aktivitet er ikke bare en gevinst for vores krop – det er også godt for vores mentale tilstand.

I en tid, hvor uvished om varigheden af pandemien, bekymring for smitte, ensomhed, uforudsigelighed og nye måder at leve vores liv på, kræver noget ekstraordinært af os alle, er der brug for at have en plads i fællesskabet.

’Sammen i bevægelse’ giver mulighed for at blive stærke sammen – både fysisk og mentalt. Allerede fra på mandag den 4. januar klokken 6.45 er der mulighed for fælles morgentræning på DR1.

I 2021 vil DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, Danmarks Idrætsforbund og DGI i fællesskab inspirere til at sætte Danmark i bevægelse, og inden året er omme, er det målet, at alle bevæger sig lidt ekstra.

Ved ’Sport 2020’ på DR1 satte H.K.H Kronprinsen ’Sammen i bevægelse’ i gang ved at give projektets bevægelsesstafet til svømmeren Jeanette Ottesen. Bevægelsesstafetten vil resten af året rejse Danmark rundt og sætte gang i bevægelsen, så endnu flere kan være med.

- Jeg er rigtig glad for, at organisationerne - sammen med DR - i fællesskab er med til at løfte dette ambitiøse projekt og give danskerne en lang række forskellige tilbud gennem 2021. Ved at gå sammen i et partnerskab, der både rummer faglighed og bredde, giver vi danskerne en bred vifte af muligheder og inspiration til bevægelse, som jeg er sikker på kommer til at gøre en forskel, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Fra børnefagter til astronauteksperimenter og danseevent
Chef for TV og Tværgående i DR Medier, Nikolaj Vitting Hermann, siger, at ambitionen med projektet ’Sammen i bevægelse’ er at inspirere til bevægelse og skabe et fællesskab for danskere hver uge hele året rundt.

- På den måde kan vi hjælpe hinanden med at holde dampen oppe i en krævende tid, hvor coronaen har gjort mange ting sværere. Hen over året udgiver DR programmer og indhold, der gerne vil inspirere til bevægelse på alle DR’s flader, siger han.

Og Nikolaj Vitting Hermann fortsætter:

- På DR1 skal vi for eksempel både teste vores kroppes formåen med Andreas Mogensen, Josefine Høgh og Christian Fuhlendorff, vi kaster os ud i en stor fælles dansebegivenhed, og senere på året vil vi skabe Danmarks største motionsuge. På Minisjang synger de helt små fagtesange, på DR Ultra er der skolepokal-fodbold, P2 dyrker ballettens bevægelser, P3 og P4 gør sit til at få lytternes puls i vejret, P1 sætter tankerne i bevægelse – bogstavelig talt, DR2 går historisk til værks, og dr.dk er klar med inspiration og fortællinger om bevægelse hele året. Tilsammen får vi i 2021 forhåbentlig en masse muligheder for at være sammen i bevægelse, siger han.

Sportssommer 2021 og Danmarks Motionsuge
Sommeren 2021 rummer store sportsbegivenheder, og i den forbindelse bliver der skabt bevægelsesaktiviteter, som befolkningen kan deltage i, uanset hvor de befinder sig. Til efteråret holdes hele ’Danmarks Motionsuge’, hvor alle danskere får mulighed for at dyrke motion – hver dag.

På TV skruer DR helt op for fortællingen om, hvordan man kan gå fra inaktiv til aktiv - i skolen, i fritiden og i hjemmet, mens klubber, foreninger, skoler og arbejdspladser på tværs af landet og ugen igennem åbner for, at danskerne kan prøve et hav af bevægelsestilbud.

Om samarbejdet siger organisationerne bag ’Sammen i bevægelse’:

- Vi glæder os til - sammen med DR – for første gang at sætte et så langt og landsdækkende fokus på bevægelse, og timingen kunne ikke være bedre. Vores unikke tradition for stærke aktive fællesskaber er udfordret af corona, der har skabt nye rammer for, hvordan vi kan være sammen. Det har været dybt inspirerende at se, hvordan man i foreningerne, på arbejdspladserne, i skolerne og hjemme i familierne har fundet nye måder at holde sig i gang og dyrke fællesskabet. Det har krævet en kæmpe indsats, og det kommer det fortsat til at gøre i 2021. Med 'Sammen i bevægelse' vil vi i fællesskab gøre vores til at bakke op om, at 2021 bliver bevægelsens år - og sammen sikre, at afstand ikke bliver til stilstand, uanset hvor i livet, man er, siger organisationerne bag ’ Sammen i bevægelse’.

Det er muligt at læse meget mere om ’Sammen i bevægelse’ og alle de spændende aktiviteter på www.dr.dk/bevaegelse.