Rugby-ildsjæl kåret som Årets Energibundt

Casper Ruby Dahl fra Odder Rugby Klub blev hyldet som Årets Energibundt ved SPORT 2020 den 2. januar.
2. jan 2021
Casper Ruby Dahl fra Odder Rugby Klub blev hyldet som Årets Energibundt ved SPORT 2020 den 2. januar.

Da DRs SPORT 2020 lørdag aften rullede over skærmen, modtog 39-årige Casper Ruby Dahl prisen som Årets Energibundt. 

Prisen er en anerkendelse af Caspers store, frivillige engagement i Odder Rugby Klub. Her er hans viden og evige rugbykamp en vigtig force for en nichesport i en by, hvor håndbold og fodbold er de mest populære idrætsgrene. 

”Jeg er både overrasket, glad og superstolt over titlen. Det er et stort skulderklap til både mig, Odder Rugby Klub og rugby-sporten i Danmark,” siger Casper Ruby Dahl.

Casper Ruby Dahl vandt prisen foran to andre nominerede, Grethe Lund Petersen fra Stjær Boldklub og Lasse Hildingberg fra Fredericia Judo og Ju-jitsu Klub. 

Med æren følger 75.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner går til Odder Rugby Klub og 25.000 kroner til Casper Ruby Dahl selv. De to øvrige nominerede modtager hver 10.000 kroner for deres store, frivillige indsats. 

Casper Ruby Dahl har allerede gjort sig tanker om, hvad præmien skal bruges til: 

”Vi har 25-års jubilæum i år, så nogle af pengene skal nok gå til en ordentlig fejring af dem, som har været en del af klubben. Som alle andre foreninger har vi også været påvirket af corona, som desværre lægger en naturlig dæmper på det sportslige fællesskab. Det skal vi have lavet om på. Vi har brug for at lave noget sammen, når vi er ude på den anden side af corona. Så vi kommer til at kigge på, hvordan vi kan skabe nogle endnu bedre rammer og muligheder for at have det sjovt, så flere danskere kan få øjnene op for rugby – og at sporten måske ikke er så farlig, som mange tror.”

Energibundter afgørende for fællesskabet 
Prisen Årets Energibundt, som er stiftet af Ørsted og Danmarks Idrætsforbund, er en hyldest til det utrættelige arbejde, som tusinder af frivillige yder i landets idrætsforeninger. Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen. 

”Det er mennesker som Casper, der gennem deres frivillige engagement er med til at binde idrætsforeninger sammen. De gør en enorm forskel for andre og er med til at sikre de rammer og det sammenhold, som er afgørende for, at danskerne kan nyde godt af fællesskabet og dyrke den idræt, de elsker,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af dommerpanelet, der udnævner Årets Energibundt.

Corona, restriktioner og talrige udfordringer har betydet et turbulent år for dansk idræts- og foreningsliv. Det er derfor vigtigere end nogensinde at hylde de frivillige, som sikrer, at børn, unge og voksne kan dyrke deres sport og nyde godt af sammenholdet i lokalforeningerne. 

”Vores idrætsforeninger giver os mulighed for at mødes, motionere og dyrke sport sammen. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har frivillige energibundter, der lægger liv og sjæl i deres sport og lokalforeninger. De binder dansk idræt sammen – ikke mindst under og efter corona, hvor de spiller en endnu vigtigere rolle i at styrke fællesskabet og sammenholdet i de enkelte idrætsforeninger og klubber. Energibundter som Casper gør en forskel og er helt afgørende for vores foreningsliv,” siger Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement hos Ørsted og medlem af dommerpanelet.

Læs mere om Årets Energibundt og de nominerede på orsted.dk/energibundt.   

  

Pressekontakt  

Jacob Bech Andersen, kommunikationskonsulent, DIF, 24 41 12 13, jaa@dif.dk 
Anders Stougaard, Ørsteds presseafdeling, 99 55 67 39, astou@orsted.dk