Top 4 spørgsmål og svar om corona-restriktioner i hovedstadsområdet

De nye restriktioner i 17 hovedstadskommuner og Helsingør har skabt en række spørgsmål i forbund og foreninger – særligt spørgsmål om, hvad man må på tværs af kommunegrænser. DIF´s corona-taskforce har samlet top fire af de spørgsmål, den bliver mødt af.
3. dec 2020
De nye restriktioner i 17 hovedstadskommuner og Helsingør har skabt en række spørgsmål i forbund og foreninger – særligt spørgsmål om, hvad man må på tværs af kommunegrænser. DIF´s corona-taskforce har samlet top fire af de spørgsmål, den bliver mødt af.

Følgende spørgsmål omhandler alle foreninger, der har adresse i en af de 17 hovedstadskommuner, som frem til den 2. januar 2021 er underlagt et forsamlingsforbud på 10 personer for både børn, unge og voksne.

Bemærk, at antallet af berørte kommuner er steget til 18, da myndighederne torsdag den 3. december valgte også at inkludere Helsingør kommune blandt de kommuner, der er indført særlige restriktioner i.

 

 1. Må et medlem bosat i en af de 18 berørte kommuner tage til træning i en forening, der ligger i en kommune, der ikke er omfattet af de særlige restriktioner?
  Ja, restriktionerne er alene knyttet til den geografiske placering af foreningen/idrætsaktiviteten.

 2. Kan vi deltage i planlagte stævneaktiviteter i en kommune, der ikke er omfattet af de nye restriktioner?

  Ja, restriktionerne er alene knyttet til den geografiske placering af idrætsaktiviteten.

  DIF mener derfor godt, at I kan deltage i allerede planlagte stævneaktiviteter i en kommune, der ikke er omfattet af de nye restriktioner, selvom jeres forening har adresse i en af de berørte byer.

   

 3. Kan man flytte sine kampe fra en af de 18 kommuner til en kommune uden de nye restriktioner – fx ved at bytte hjemmebane?
  Nej, det fraråder DIF, da vi mener, at det vil stride mod intentionen i de restriktioner, myndighederne har indført.

 4. Er det rigtigt forstået, at vi godt må arrangere træning for flere grupper børn på max 10 personer samtidig?
  Ja, det er fortsat muligt at overholde det gældende forsamlingsforbud, hvis I træner i mindre grupper på max 10 personer inkl. træner. Overvej, om det kan give mening for jer at inddele jeres børn og unge i mindre hold på max 10 personer inkl. træner, så det så vidt som muligt er de samme børn/unge, der træner sammen hver gang.

  I skal sikre, at I overholder følgende:
  • Hver gruppe max er på 10 personer inkl. træner
  • Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne - gerne mindst 2 meters afstand.
  • I skal sørge for at afgrænse den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
  • Der skal altid er en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn – husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 10.

 Faktaboks med berørte kommuner

De berørte kommuner er København, Tårnby, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup, Albertslund og Helsingør.