Kære alle frivillige

Åbent brev fra DIF's formand til alle frivillige i idrætsforeningerne.
7. dec 2020
Åbent brev fra DIF's formand til alle frivillige i idrætsforeningerne.
Det har aldrig været så svært at være frivillig i en idrætsforening som i 2020, og jeg har et behov for at udtrykke min taknemmelighed for den indsats, I leverer.

I skal forholde jer til konstant skiftende retningslinjer. Idrætter bliver lukket ned, åbnet op og igen lukket ned. Nogle restriktioner gælder i en kommune, men der gælder andre regler i nabokommunen. Den ene dag må der være 50 samlet, den efterfølgende dag kun 10, så skal baner opdeles i zoner, og så skal der lukkes helt ned. Samtidig har I ikke mulighed for at afholde de sociale arrangementer, som er en fundamental del af idrætsforeningernes virke.

Jeg forstår godt, hvis I er trætte af det hele og måske endda har lyst til at smide tøjlerne. Men jeg håber, at I bevarer modet, for foreningerne og medlemmerne har brug for jer.

I skal nemlig vide, at I gør en kæmpe forskel.

Jeg er imponeret over det ansvar, I tager på jer, og den indsats, I leverer under vanskelige vilkår. Værdien af foreningsidrætten har været aldrig været mere tydelig end her i 2020, og jeg håber, I holder ved. For vi har alle brug for et blomstrende idrætsforeningsliv på den anden side af det her, og selvom det er en mørk tid for idrætten, så er der også håb forude.

Vaccinerne er på vej, og vi håber alle, at de kan ændre billedet, så vi på et tidspunkt i 2021 kan lægge restriktionerne bag os. Og i DIF vil vi fortsat knokle på med at skabe de bedste betingelser for idrætten under svære vilkår og inden for ansvarlige rammer.

Så mit budskab er: Hold fast og bevar modet. I blev ikke frivillige i håb om at få lov til at sætte jer ind i retningslinjer og forbud. Eller for at skulle aflyse kampe og træninger med kort varsel. Det ved jeg godt. Men bliv hos os i foreningsidrætten! For børn, unge og voksne har brug for jer – nu og på sigt.

TAK til jer alle.

Niels Nygaard
Formand, Danmarks Idrætsforbund