Her er de nominerede til Årets Energibundt

Siden november er engagerede frivillige fra landets idrætsforeninger blevet indstillet til prisen som Årets Energibundt, som uddeles ved DR SPORT 2020 i januar. Nu er de tre nominerede til prisen - og præmien på 75.000 kroner - fundet.
16. dec 2020
Siden november er engagerede frivillige fra landets idrætsforeninger blevet indstillet til prisen som Årets Energibundt, som uddeles ved DR SPORT 2020 i januar. Nu er de tre nominerede til prisen - og præmien på 75.000 kroner - fundet.

Ørsted og Danmarks Idrætsforbund sætter med prisen som Årets Energibundt fokus på det utrættelige arbejde, som tusinder af frivillige yder i idrætsforeninger i hele Danmark. En indsats, der på trods af et turbulent 2020 betyder, at børn, unge og voksne i vid udstrækning har været i stand til at dyrke deres sport og nyde godt af sammenholdet i idrætsforeningerne. 

Det er derfor vigtigere end nogensinde at hylde idrættens hverdagshelte, som går forrest i landets lokalforeninger. 

”Med Årets Energibundt hylder vi alle de frivillige, som hver dag binder dansk idræt sammen. Engagerede mennesker, som med deres indsats gør en forskel for andre og er med til at sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater. Årets indstillinger vidner om, at der i alle kroge af Danmark er passionerede frivillige, som på hver deres måde går forrest og er med til at skabe et stærkt fællesskab,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Igen i år har danskerne været flittige til at indstille deres lokale energibundter til prisen, så det har været en vanskelig opgave at nominere lige præcis tre kandidater til finalefeltet, lyder det fra Ørsteds Marianne Klockmann, som sidder i dommerpanelet: 

”Prisen uddeles i år for femte år i træk, og vi bliver hvert år imponeret over antallet af indstillinger og det store arbejde, de mange frivillige lægger i deres lokale idrætsforeninger. Det er altid en udfordring at udvælge præcis tre nominerede, da alle de indstillede kandidater bidrager til både sammenhæng og sammenhold i deres respektive klubber. Det er værdier, vi sætter højt hos Ørsted. Det er derfor, vi gerne vil være med til at hylde dem, der gør en forskel for andre. Det er helt afgørende for foreningslivet,” siger Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement hos Ørsted.

De tre nominerede til Årets Energibundt er: 

Casper Ruby Dahl fra Odder Rugby Klub. Han går ikke blot forrest på banen, men også udenfor. Han er altid den første til at opsøge de nye spillere og byde dem velkomne. Det er ofte en del af grunden til, at de nye spillere på et tidspunkt bliver til de gamle. Hans viden om og evige kamp for rugbysporten har været – og er – en vigtig force for en nichesport i en by, hvor håndbold og fodbold er de mest populære idrætsgrene.  

Grethe Lund Petersen fra Stjær Boldklub. Hun har betydet en kæmpe forskel i udviklingen af en levende og aktiv gymnastikforening i Stjær. Hun er frivillig, instruktør, formand for gymnastikafdelingen og aktiv udøver. Hendes energi og lyst til at gøre noget for andre gør hende til en hjørnesten i foreningen. 

Lasse Hildingberg fra Fredericia Judo og Ju-jitsu Klub. Han overtog formandsposten for klubben få måneder før, at corona lukkede landet og foreningen ned i foråret. Trods økonomiske udfordringer er han gået forrest i kampen for klubbens overlevelse og fremtid og fundet energi til at søge fonde, arrangere alternativ udendørs fysisk træning og renovering af klubbens nye lokaler. 

Om Årets Energibundt  
Prisen er på i alt 75.000 kroner hvoraf 25.000 kroner går til Årets Energibundt for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet. 

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kr. hver.   

Prisen uddeles ved DR SPORT 2020 den 2. januar 2021.  

Læs mere om Årets Energibundt og de nominerede på orsted.dk/energibundt.  

Pressekontakt: 
Jacob Bech Andersen, kommunikationskonsulent, DIF, +45 24 41 12 13, jaa@dif.dk 

Anders Stougaard, Ørsteds presseafdeling, +45 99 55 67 39, astou@orsted.dk