Nye restriktioner påvirker idrætsforeningerne

Indendørs idrætsaktiviteter lukkes nu ned i 38 kommuner, og nationale retningslinjer om max 10 voksne eller max 50 børn og unge forlænges til 28. februar. Dertil har flere kommuner lokalt opfordret foreningerne til at lukke eller drosle ned. Her får du information for, hvad alt det nye betyder for din forening.
7. dec 2020
Indendørs idrætsaktiviteter lukkes nu ned i 38 kommuner, og nationale retningslinjer om max 10 voksne eller max 50 børn og unge forlænges til 28. februar. Dertil har flere kommuner lokalt opfordret foreningerne til at lukke eller drosle ned. Her får du information for, hvad alt det nye betyder for din forening.

Idrætsforeninger i hele Danmark bliver berørt af de COVID-19-restriktioner, der blev meldt ud af statsminister Mette Frederiksen på pressemødet den 7. december.

De landsdækkende restriktioner, der bl.a. går på, at max 10 voksne kan samles, forlænges til 28. februar.

Desuden kommer der yderligere restriktioner for 38 kommuner.

Ændringerne får stor betydning for idrætsforeningerne, der i forvejen har haft et vanskeligt år som følge af COVID-19. DIF og DGI håber, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt, så restriktionerne kan ophæves, og vi igen kan mødes i idrætsforeningerne.

Ændringerne betyder:

Restriktioner i 38 kommuner gældende fra den 9. december til 3. januar:

 • Al indendørs idræt lukkes ned
 • Udendørs idræt kan fortsat gennemføres, når de øvrige retningslinjer følges
 • Forsamlingsforbuddet om max 10 personer gælder alle uanset alder
 • Myndighederne opfordrer til, at man tager restriktionerne fra sin hjemkommune med sig, hvis man krydser kommunegrænsen.  
 • Professionel idræt er fortsat undtaget
 • Tilladelsen til 500 tilskuere inkl. deltagere gælder kun udendørs, ikke indendørs

De berørte kommuner er Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus. 

Landsdækkende restriktioner forlænges til 28. februar

 • Frem til 28. februar gælder forsamlingsforbuddet på max 10 personer. Børn og unge tog med 21 år er undtaget, dvs. grænsen for børn og unge er på 50 personer for idræts- og foreningsarrangementer uden overnatning. Dette gælder kun i kommuner uden særlige restriktioner.
 • Det anbefales, at sociale arrangementer aflyses.
 • Se de gældende retningslinjer på www.dif.dk/corona og www.dgi.dk/corona

Yderligere kommunale restriktioner eller opfordringer 

 • Flere kommuner kan blive omfattet af de samme restriktioner som i de 38 kommuner, hvis smittetallene stiger lokalt. Evt. ændringer vil blive meldt ud af myndighederne.
 • En række kommuner har lokalt indført restriktioner, hvor de opfordrer til at neddrosle eller lukke ned for aktiviteter med afsæt i lokale smittetal.

Alle idrætsforeninger anbefales til at holde nøje øje med, om der kommer lokale restriktioner, der kan påvirke idrætsaktiviteterne. Restriktionerne kan komme med kort varsel.

En svær tid for idrætsforeningerne 

Ændringerne medfører – igen – en stor opgave for idrætsforeninger og frivillige.

I DGI og DIF sender vi en stor tak til de mange frivillige i idrætsforeningerne, der har formået at holde gang i aktiviteterne og skabe lys i mørket. I DGI og DIF håber vi, at de tiltag, der nu indføres, hurtigt får effekt, så vi igen kan mødes på mere normal vis i idrætsforeningerne.

DGI og DIF bakker op om tiltagene, men der er brug for opbakning både blandt frivillige og medlemmer og fra samfundet i øvrigt, så vi kan bevare gejsten i en svær tid.