Aktivkomité undrer sig over opbakning til tidligere svømmedirektør

Følgende er udsendt på vegne af DIF og Team Danmarks aktivkomité:
18. nov 2020
Følgende er udsendt på vegne af DIF og Team Danmarks aktivkomité:

Aktivkomiteen undrer sig over, at Dansk Svømmeunion har valgt at indstille og støtte deres tidligere direktør Pia Holmen som vicepræsident i det Europæiske Svømmeforbund, efter netop Pia Holmen blev fyret tidligere i år på baggrund af ”svømmesagen”.

Svømmesagen har haft store menneskelige konsekvenser for mange svømmere og viser tydelige tegn på ledelsessvigt. Dengang forsvarede Pia Holmen sig med, at hun ikke var bekendt med problemets omfang. Nu har man valgt at give Pia Holmen en af de mest magtfulde stillinger. Hvordan kan man have tillid til en person, der ikke vidste, hvad der foregik i sin egen baghave?.

Aktivkomiteen er af den overbevisning, at Dansk Svømmeunion vil det bedste for deres svømmere og dansk idræt generelt, men dette valg forbedrer ikke processen i at skabe mere tillid imellem forbund og atleter. 

Det er nødvendigt at få genskabt den tillid, der er så afgørende i stræben på at skabe det perfekte idrætsmiljø, hvor velvære og sportslige resultater går hånd i hånd.

Læs mere om aktivkomiteen her: https://www.dif.dk/da/omdif/politisk-s-struktur/aktivkomite

På vegne af Aktivkomitéen, Henrik Them (formand)