Street under Buen vinder Danskernes Idrætspris-afstemning i København

Street under Buen fik flest stemmer i DR P4 København og Bornholms sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.
16. nov 2020
Street under Buen fik flest stemmer i DR P4 København og Bornholms sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.

Stemmerne er talt op, og det bliver Street under Buen fra Frederiksberg der går videre fra DR København og Bornholms sendeområde i kampen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Street under Buen hører hjemme under den berømt og berygtede Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Københavns Kommune. Fem lokale aktører står bag Street under Buen og er med at skabe liv og glade dage under den trafikerede vej med en masse gadeidræt – primært rettet mod unge fra 12 til 30 år. Der arrangeres panna-træninger, 5vs5 “winner stays” aftener, streetbasket-træninger, freestyle fodbold-træninger og en masse andre ting, og alle er velkomne. Dermed er et mørkt og udskældt område, omdannet til et levende sted fyldt med fysisk aktivitet og socialt samvær.

”Det er skønt at opleve idéerigdommen og optimismen i de mange indstillingerne fra hele landet. Det gør et stort indtryk på mig, og særligt i et år som 2020, hvor der har været så mange corona-benspænd for idrætten”, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Ud over Street under Buen var også Copenhagen Tomahawks Women (amerikansk fodbold for kvinder) og DIF Soldaterprojekt (indsats for fysisk og psykisk skadede soldater) af et lokalt dommerpanel blevet udvalgt til at deltage i en regional afstemning. En afstemning, der sluttede den 13. november.

Street under Buen går nu videre til en landsdækkende afstemning sammen med vinderne fra de syv øvrige DR P4-distrikter. Her kan alle i landet i perioden 16.-25. november stemme på det idrætsinitiativ, som bør vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

”Jeg vil opfordre alle danskere til at gå ind og læse om de regionale vindere og aflevere en stemme på deres favorit. Der er masser af inspiration at hente hos de otte tilbageværende kandidater, og jeg kan allerede nu konkludere, at vi kommer til at få en værdig vinder af Danskernes Idrætspris 2020, siger Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikationsdirektør hos e-Boks.

De tre idrætsinitiativer med flest stemmer går videre i konkurrencen, og så vil det være op til Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse at udpege en endelig vinder. Vinderen afsløres i forbindelse med DR’s tv-show SPORT 2020, der vises den 2. januar 2021.

Om Danskernes Idrætspris:

DR P4-regionerne, e-Boks og DIF står bag prisen, som gives til et initiativ, der er med til at styrke, udvikle eller nytænke idrætten i Danmark. Prisen har været uddelt siden 2014, og sidste år gik prisen til Fodboldlinjen Randers.

Læs mere og stem på www.danskernesidraetspris.dk