Skolecykling i Odense vinder Danskernes Idrætspris-afstemning på Fyn

Skolecykling i Odense fik flest stemmer i DR P4 Fyns sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.
16. nov 2020
Skolecykling i Odense fik flest stemmer i DR P4 Fyns sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.

Stemmerne er talt op, og det bliver Skolecykling i Odense, der går videre fra DR P4 Fyns sendeområde i kampen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Det er Cykling Odense, der står bag Skolecykling, som afvikles på Odense Cykelbane. Folkeskoleelever får mulighed for at deltage i dels en cykelskole og dels en skoleturnering, hvor klasser dyster i en række forskellige discipliner. Blandt andet balancebane, omgang på tid og e-cykling, så der er noget for alle.

Initiativet er meget populært, og Cykling Odense har fået mange nye, unge medlemmer som følge af Skolecykling. Det styrker desuden børns sundhed, højner aktivitetsniveauet og ikke mindst gør børn til bedre cyklister i trafikken

”Det er skønt at opleve idéerigdommen og optimismen i de mange indstillingerne fra hele landet. Det gør et stort indtryk på mig, og særligt i et år som 2020, hvor der har været så mange corona-benspænd for idrætten”, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Ud over Skolecykling var også initiativet Tab et ton i Veflinge og den interaktive legeplads, Lü, i Horne Hallen af et lokalt dommerpanel blevet udvalgt til at deltage i en regional afstemning. En afstemning, der sluttede den 13. november.

Skolecykling går nu videre til en landsdækkende afstemning sammen med vinderne fra de syv øvrige DR P4-distrikter. Her kan alle i landet i perioden 16.-25. november stemme på det idrætsinitiativ, som bør vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

”Jeg vil opfordre alle danskere til at gå ind og læse om de regionale vindere og aflevere en stemme på deres favorit. Der er masser af inspiration at hente hos de otte tilbageværende kandidater, og jeg kan allerede nu konkludere, at vi kommer til at få en værdig vinder af Danskernes Idrætspris 2020, siger Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikationsdirektør hos e-Boks.

De tre idrætsinitiativer med flest stemmer går videre i konkurrencen, og så vil det være op til Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse at udpege en endelig vinder. Vinderen afsløres i forbindelse med DR’s tv-show SPORT 2020, der vises den 2. januar 2021.


Om Danskernes Idrætspris:

DR P4-regionerne, e-Boks og DIF står bag prisen, som gives til et initiativ, der er med til at styrke, udvikle eller nytænke idrætten i Danmark. Prisen har været uddelt siden 2014, og sidste år gik prisen til Fodboldlinjen Randers.

Læs mere og stem på www.danskernesidraetspris.dk