Næstved Vikings vinder Danskernes Idrætspris-afstemning hos P4 Sjælland

Amerikansk fodboldboldklubben Næstved Vikings fik flest stemmer i DR P4 Sjællands sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.
16. nov 2020
Amerikansk fodboldboldklubben Næstved Vikings fik flest stemmer i DR P4 Sjællands sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.

Stemmerne er talt op, og det bliver Næstved Vikings (amerikansk fodbold) der går videre fra DR Sjælland sendeområde i kampen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Næstved Vikings har i 2020 kastet sig ud i en større breddesatsning, og det har trods en tid med indgribende coronarestriktioner medført en medlemsfremgang på 40 procent i årets første tre kvartaler. Det er blandt andet lykkedes, da klubben har arbejdet ud fra, at bredde har en selvstændig værdi og ikke skal ses som en fødekæde til eliten.

Klubben har især fokuseret på fire indsatser: Fokus på bredde og kun bredde ud fra en betragtning om, at der er plads til alle, fokus på den gode velkomst i klubben, afvikling af sommer camp for første gang og endelig igangsættelse af åben skole-projekt.

Alt dette har ført til en markant medlemstilgang for klubben.

”Det er skønt at opleve idéerigdommen og optimismen i de mange indstillingerne fra hele landet. Det gør et stort indtryk på mig, og særligt i et år som 2020, hvor der har været så mange corona-benspænd for idrætten”, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Ud over Næstved Vikings var også TGU Cykling i Tømmerup og multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter af et lokalt dommerpanel blevet udvalgt til at deltage i en regional afstemning. En afstemning, der sluttede den 13. november.

Næstved Vikings går nu videre til en landsdækkende afstemning sammen med vinderne fra de syv øvrige DR P4-distrikter. Her kan alle i landet i perioden 16.-25. november stemme på det idrætsinitiativ, som bør vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

”Jeg vil opfordre alle danskere til at gå ind og læse om de regionale vindere og aflevere en stemme på deres favorit. Der er masser af inspiration at hente hos de otte tilbageværende kandidater, og jeg kan allerede nu konkludere, at vi kommer til at få en værdig vinder af Danskernes Idrætspris 2020, siger Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikationsdirektør hos e-Boks.

De tre idrætsinitiativer med flest stemmer går videre i konkurrencen, og så vil det være op til Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse at udpege en endelig vinder. Vinderen afsløres i forbindelse med DR’s tv-show SPORT 2020, der vises den 2. januar 2021.


Om Danskernes Idrætspris:

DR P4-regionerne, e-Boks og DIF står bag prisen, som gives til et initiativ, der er med til at styrke, udvikle eller nytænke idrætten i Danmark. Prisen har været uddelt siden 2014, og sidste år gik prisen til Fodboldlinjen Randers.

Læs mere og stem på www.danskernesidraetspris.dk