BMI Akademi vinder Danskernes Idrætspris-afstemning i Østjylland

BMI Akademi fik flest stemmer i DR P4 Østjyllands sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.
16. nov 2020
BMI Akademi fik flest stemmer i DR P4 Østjyllands sendeområde og går videre til den Danskernes Idrætspris’ landsdækkende afstemning sammen med de syv andre distriktsvindere.

Stemmerne er talt op, og det bliver BMI Akademi fra Beder-Malling der går videre fra DR P4 Østjyllands sendeområde i kampen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

BMI Akademi er et nytænkende trænerfællesskab for unge i aldersgruppen 13-17 år på tværs af alle idrætsgrene i Beder-Malling Idrætsforening. Med akademiet har foreningen udviklet sin egen træneruddannelse, og gennem forskellige moduler bliver de unge klæd på til opgaven som træner. Men uddannelsen berører mere en bare træneropgaven. Der er også moduler om organisering af events, markedsføring på sociale medier, og alle deltagere får klubtøj og deltagelse i en årlig teambuilding-event.

Klubben ønsker med akademiet at styrke de unges personlige og sociale kompetencer og give dem færdigheder, der er anvendelige i hverdagen, fritiden og fremtiden.

”Det er skønt at opleve idéerigdommen og optimismen i de mange indstillingerne fra hele landet. Det gør et stort indtryk på mig, og særligt i et år som 2020, hvor der har været så mange corona-benspænd for idrætten”, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Ud over BMI Akademi var også ’Brug Bolden’ (Et fodboldtilbud til demensramte som alternativ til kommunale aktivitetstilbud) og initiativet Aktiv Ø på Endelave af et lokalt dommerpanel blevet udvalgt til at deltage i en regional afstemning. En afstemning, der sluttede den 13. november.

BMI Akademi går nu videre til en landsdækkende afstemning sammen med vinderne fra de syv øvrige DR P4-distrikter. Her kan alle i landet i perioden 16.-25. november stemme på det idrætsinitiativ, som bør vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

”Jeg vil opfordre alle danskere til at gå ind og læse om de regionale vindere og aflevere en stemme på deres favorit. Der er masser af inspiration at hente hos de otte tilbageværende kandidater, og jeg kan allerede nu konkludere, at vi kommer til at få en værdig vinder af Danskernes Idrætspris 2020, siger Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikationsdirektør hos e-Boks.

De tre idrætsinitiativer med flest stemmer går videre i konkurrencen, og så vil det være op til Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse at udpege en endelig vinder. Vinderen afsløres i forbindelse med DR’s tv-show SPORT 2020, der vises den 2. januar 2021.


Om Danskernes Idrætspris:

DR P4-regionerne, e-Boks og DIF står bag prisen, som gives til et initiativ, der er med til at styrke, udvikle eller nytænke idrætten i Danmark. Prisen har været uddelt siden 2014, og sidste år gik prisen til Fodboldlinjen Randers.

Læs mere og stem på www.danskernesidraetspris.dk