Idrætslivet ifølge Magnus Heunicke

Danmarks sundheds- og ældreminister om løberuter, Michael Jordan og tiden som ansvarlig for stortrommen i Næstved Boldklub.
19. okt 2020
Danmarks sundheds- og ældreminister om løberuter, Michael Jordan og tiden som ansvarlig for stortrommen i Næstved Boldklub.
At være sundhedsminister i en coronatid er…
”… selvfølgelig ret hårdt og krævende. Jeg er på i forhold til corona-situationen stort set i alle døgnets timer, og jeg kæmper sammen med mine kollegaer for, at vi alle kommer så godt som muligt gennem krisen.”

Jeg forsøger at holde mig i form ved at…
”…løbe en god tur, når det er muligt. Det er vigtigt, at hovedet bliver clearet en gang i mellem, og pulsen kommer op på den sunde måde. Det bliver ofte nogle ret skæve tidspunkter på døgnet, at jeg når at trække i løbetøjet, men det gør mig nu ikke noget. En sen aften- eller tidlig morgentur i Københavns gader er altid en dejlig oplevelse. Når jeg er i min valgkreds i Næstved, forsøger jeg også altid at presse en løbetur ind i Herlufsholmskoven. Turen i skoven langs med Susåen er blandt mine absolutte yndlingsløberute. Og så har jeg en fast morgenrutine: Jeg drikker to glas koldt vand
og tager 20 armbøjninger."

Sport for mig er …
”…fantastisk, sundt og først og fremmest mega sjovt. Jeg har altid elsket at konkurrere, og den energi, man får af at være fysisk aktiv og ikke mindst at være aktiv sammen med andre mennesker
i fællesskab, er unik. Lige nu savner jeg meget at spille en god fodboldkamp med mine venner på en tilfældig græsplæne, men det er der desværre ikke så meget tid til lige nu.”

Min største sportsoplevelse som aktiv, var da jeg…
”…spillede basketball som ung. Jeg spillede mange sjove og vilde kampe. Følelsen af at sætte af og svæve i luften op imod kurven glemmer jeg aldrig. Jeg var rimelig høj af min alder, så jeg blev hurtigt fast mand på banen i kampene, men jeg nåede aldrig helt et eliteniveau.”

Min største sportsoplevelse som tilskuer var, da jeg…
”…som femårig i 1980 fulgtes med min far til den største fodboldkamp i Næstved nogensinde; guldkampen mellem Næstved og KB foran 20.000 tilskuere. Ja, det er virkeligt mange år siden, og Næstved tabte desværre og måtte nøjes med sølv. Men det var en magisk sportsoplevelse, der har brændt sig fast. Selvom jeg var så ung, står der nogle ting helt klart stadigvæk. Forventningens glæde, skuffelsen, stemningen i byen og fællesskabet. Og da vi scorede til 1-0, og min far rejste sig, og jeg røg ned fra skødet af ham. Den kamp havde alt og var i den grad med til at udvikle min passion for idræt og fysisk aktivitet.”

Jeg holder med ….
”Næstved Boldklub i med og modgang. Sådan er det, og sådan vil det altid være.”

I vidste (måske) ikke om mig, at jeg…
”…som teenager var stortrommeansvarlig i fanklubben i Næstved Boldklub. Der var gang i den, og jeg styrerede trommen med hård hånd, synes jeg selv. Jeg har også for ikke så mange år siden skrevet en hyldestsang til Næstved Boldklub sammen med min ven Rasmus Hedebo. Den hedder ’Næste søndag’ og handler om, at Næstved har været meget grumt igennem, men nok skal komme tilbage mod toppen igen.”

Hvis jeg kunne spise en middag med en hvilken som helst sportsstjerne, skulle det være…
”…Michael Jordan. Jeg har altid været kæmpe
fan af Jordan, og Netflix-serien The Last Dance,
har ikke gjort Jordan mindre interessant. Jeg
tror, vi kunne få en glimrende snak.”

Min yndlingsmusik at have i ørerne til en løbetur er…
”…blandet. Det afhænger lidt af humøret og tempoet på min løbetur. Men tit ryger det danske band Folkeklubben i ørerne, når jeg løber. De veksler mellem dejlige glade og livsbekræftende sange som hyldesten til den gale tennisstjerne Torben Ulrich, der altid går efter det perfekte slag - til nogle mere melankolske sange som det formidable nummer Danmarksfilm. Hvis jeg virkelig skal have brændt noget krudt af, og energien skal være høj, kan jeg godt finde på at høre noget 90’er-rock som Guns’n Roses eller Pearl Jam."

Mit bedste råd til de frivillige trænere og foreningsledere i det danske idrætsliv er….
”…hold modet oppe, I gør en kæmpe forskel i forhold til at få de velsmurte idrætshjul i Danmark til at køre. Dansk idrætsliv er en del af vores fælles kultur, og det skaber fællesskaber. Jeg ved godt, at det har været nogle hårde måneder at være foreningsleder i med nedlukning, retningslinjer og økonomiske udfordringer, så jeg tager i den grad hatten af for den måde forenings- og idrætsdanmark har grebet corona-udfordringerne an på.”

Hvis jeg var en tv-kanal ville jeg straks købe rettighederne til…
”…De Olympiske Lege. Godt nok er det kun hvert fjerde år, at der er sommer- og vinter-OL, men jeg elsker OL, og jeg forsøger at se så meget som muligt, når først faklen er tændt, og legene
kører. Og så er det jo bare her, man har muligheden for se nogle af de danske topatleter, som ellers ikke fylder så meget i mediebilledet. Jeg glæder mig eksempelvis vildt meget til at følge det danske firekilometerhold i banecyling ved de næste olympiske lege."