Justerede retningslinjer klar efter nye Corona restriktioner

Kulturministeriet har justeret retningslinjer for idrætten, så de nu er i tråd med de nye Corona-restriktioner, som trådte i kraft den 26. oktober.
29. okt 2020
Kulturministeriet har justeret retningslinjer for idrætten, så de nu er i tråd med de nye Corona-restriktioner, som trådte i kraft den 26. oktober.
I DIF er vi glade for, at foreningsidrætten trods de nye Corona-restriktioner kan fortsætte, selvom især forsamlingsforbuddet, der blev sænket til 10, giver store udfordringer ude i foreningerne. 

Et stort lyspunkt er dog, at børn og unge til og med 21 år fritages for det sænkede forsamlingsforbud og fortsat kan samles op til max 50 personer inkl. evt. ansvarlige personer, som er ældre end 21. 

Det betyder nemlig, at en stor del af vores idrætsaktiviteter kan fastholdes på uændrede vilkår.

Det er en anerkendelse af idrættens vigtige rolle for danskernes fysiske og mentale sundhed. Det er også et stort skulderklap til alle vores mange frivillige, som siden nedlukningen i marts har knoklet for at holde liv i foreningsidrætten på ansvarlig vis. 

I DIF er vi dybt taknemmelige over indsatsen, som uden tvivl har medvirket til at skabe gode stunder med smil og bevægelse. Og det er vigtigt i en ellers svær tid. 

Nye retningslinjer
Nu er Kulturministeriet klar med justerede retningslinjer og på den baggrund har vi også sammen med DGI og Firmaidrætten færdiggjort vores retningslinjer til idrætsforeningerne, se her.

Vær opmærksom på, at jeres specialforbund kan være på vej med idrætsspecifikke retningslinjer, som erstatter de generelle. Kontakt jeres forbund, hvis I er i tvivl. 

I DIF bakker vi op om myndighedernes retningslinjer og tiltag i kampen mod de stigende smittetal.  Og det er vigtigt, at vi alle fortsætter med vores ansvarlige tilgang til træning og turneringer, så vi fortsat kan holde idrætslivet åbent.

Eliteidrætten og kompensationsordninger
Udover fritagelsen fra det lave forsamlingsforbud for børn og unge t.o.m. 21 år, så glæder vi os over, at myndighederne ligeledes har ændret bekendtgørelsen for den professionelle idræt. Det betyder bl.a., at det fremover er muligt at gennemføre kampe og turneringer på  højeste niveau i alle DIF-anerkendte idrætter. Hvad der er omfattet, kan I se under ”Professionel idræt” på www.dif.dk/corona.

Vi er også meget tilfredse med, at det er lykkedes at få styrket den økonomiske hjælp til foreningsidrætten i forbindelse med de politiske forhandlinger om kompensationsordninger og hjælpepakker. Hvordan man helt konkret kommer til at kunne søge om økonomisk hjælp opdaterer vi på www.dif.dk/corona i takt med at det fastlægges.

God fornøjelse og tak for jeres indsats ude i foreningerne! 

Nyttige links
www.dif.dk/corona kan du løbende følge de seneste retningslinjer og fortolkningerne heraf, men også få råd og vejledning.