Tre østjyske kandidater udvalgt i Danskernes Idrætspris

Det østjyske dommerpanel har sendt Brug Bolden (fodbold for demensramte i Aarhus), BMI Akademi (trænerfællesskab for unge under 18 år i Beder-Malling), og projektet Aktiv Ø på Endelave videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.
26. okt 2020
Det østjyske dommerpanel har sendt Brug Bolden (fodbold for demensramte i Aarhus), BMI Akademi (trænerfællesskab for unge under 18 år i Beder-Malling), og projektet Aktiv Ø på Endelave videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er tre østjyske idrætsprojekter udpeget til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Det er hækkeløber og OL-sølvvinder Sara Slott, der har siddet i det nordjyske panel sammen med journalist Simon Heegaard fra P4 Østjylland og DIF-ambassadør Anna Meta Nielsen. Blandt de indstillede østjyske initiativer har de peget på følgende tre, som skal fortsætte i konkurrencen om Danmarks bedste idrætsinitiativ, som DIF, e-Boks og P4-distrikterne står bag:

Brug Bolden, Frederiksbjerg, Aarhus Kommune

- Et fodboldtilbud til demensramte som alternativ til kommunale aktivitetstilbud

Dommerpanelet: Dette initiativ bryder med forståelsen af, hvad man kan med demens i forhold til det at dyrke idræt. Man højner det generelle sundhedsniveau hos deltagerne, som derved også kan mindske følger af sygdommen. Det er et så fint eksempel på, hvad foreningslivet kan når det gælder diversitet og rummelighed. Selvom holdet måske har en særlig tilgang til træningen og bestemte måder at gøre tingene på, fungerer det alligevel som et helt almindeligt hold i ASA IF, som er en helt almindelig idrætsforening i Aarhus. Her skabes fællesskab og glæde, som er nogle af de vigtigste ingredienser i vores foreningsidræt.

BMI Akademi, Beder-Malling, Aarhus Kommune

- Et trænerfællesskab på tværs af alle idrætsgrene i Beder-Malling

Dommerpanelet: I Beder-Malling har de sat fokus på uddannelse og støtte af unge, frivillige ledere på tværs af idrætter. Det er noget ALLE foreninger burde gøre og måske også drømmer om. De er vores foreningers fremtid og derfor en meget vigtig gruppe blandt vores medlemmer. Her bliver de unge klædt godt på til at kunne bidrage til foreningslivet. Hvad der er endnu mere vigtigt, får de også selv lov til at prøve det de kan af, ved at få opbakning i foreningen til at skabe deres egne aktiviteter. På den måde fungerer de både som gode rollemodeller for hinanden og andre, og gode ambassadører for foreningen lokalt.

Aktiv Ø, Endelave, Horsens Kommune

- Endelave Idrætsforenings arbejde med at aktivere ikke bare øens befolkning, men også de mange tilrejsende turister.

Dommerpanelet: I ’Aktiv Ø’ præsenterer det lokale foreningsliv sig for besøgende og turister på fineste vis på Endelave. De mange, forskellige aktiviteter er båret af de lokale, frivillige kræfter. Det løfter både lokalsamfundet og også aktivitetsniveauet hos alle de besøgende, der lægger vejen forbi Endelave hver sommer – og udbuddet er stort og mangfoldigt. Idrætten samler øen på kryds og tværs, og gæster til landet får alletiders mulighed for at møde forenings-Danmark på den allerbedste måde – nemlig når vi er fælles om at være aktive og have det sjovt.

Danskerne skal nu afgøre, hvilket af de tre østjyske initiativer, der skal gå videre. Der er i dag åbnet for afstemning på hjemmesiden www.danskernesidraetspris.dk, og frem til den 13. november kan der stemmes på de tre udvalgte kandidater i hvert af DR P4’s distrikter.

Vinderne i de otte P4-distrikter går videre til en ny afstemningsrunde, hvor der skal findes tre finalister.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2020 den 2. januar.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne er:

P4 København og Bornholm:
Copenhagen Tomahawks Women, København, Københavns Kommune
DIF Soldaterprojekt, Brøndby, Brøndby Kommune
Street under Buen, København, Københavns Kommune

Sjælland og øerne:
Næstved Vikings, Næstved Kommune
Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter, Næstved Kommune
TGU Cykling, Tømmerup, Kalundborg Kommune

P4 Fyn:
Skolecykling, Odense, Odense Kommune
Lü i Horne Hallen, Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune
Tab et ton, Veflinge, Nordfyns Kommune

P4 Syd og Esbjerg:
11 for Health, Tønder Kommune
Fællesskabet 6100, Haderslev, Haderslev Kommune
STK90 Triathlon, Sønderborg, Sønderborg Kommune

P4 Midt og Vest:
Viborg Trail Arena, Viborg, Viborg Kommune
BKool-ligaen, Herning, Herning Kommune
Rundt om Jorden med Midtmors sport, Hvidbjerg, Struer Kommune

P4 Trekanten:
Football for alle, Vejle
Svæveflyvning på skoleskemaet, Vejle
Harte i bevægelse, Harte

P4 Østjylland:
Brug Bolden, Frederiksbjerg, Aarhus Kommune
BMI Akademi, Beder-Malling, Aarhus Kommune
Aktiv Ø, Endelave, Horsens Kommune

P4 Nordjylland:
Vive Idrætsforening, Hadsund, Mariagerfjord Kommune
Cykelglæden, Nørresundby, Aalborg Kommune
GAME Streetmekka, Aalborg, Aalborg Kommune 

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14
Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44

Læs mere på www.danskernesidraetspris.dk

Vedhæftede fotos er fra sidste års show, hvor svømmer Lotte Friis afslørede Fodboldlinjen Randers som vinder af Danskernes Idrætspris. Billederne er til fri redaktionel brug. Fotocredit: Lars Møller