Tre sjællandske kandidater udvalgt i Danskernes Idrætspris

Det sjællandske dommerpanel har sendt den amerikanske fodboldklub Næstved Vikings, Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter samt TGU Cykling fra Tømmerup i Kalundborg Kommune videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.
26. okt 2020
Det sjællandske dommerpanel har sendt den amerikanske fodboldklub Næstved Vikings, Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter samt TGU Cykling fra Tømmerup i Kalundborg Kommune videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er tre idrætsprojekter i P4 Sjællands sendeområde udpeget til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Det er verdensmesteren i landevejscykling i 2019, Mads Pedersen, der har siddet i det sjællandske panel sammen med studievært på P4 Sjælland Claus Würtzen og Jan Lindorff, der er formand for Sydsjællands Håndboldklub. Blandt alle de indstillede initiativer fra P4 Sjællands sendeområde har de peget på følgende tre, der skal fortsætte i konkurrencen om Danmarks bedste idrætsinitiativ, som DIF, e-Boks og P4-distrikterne står bag:

Næstved Vikings (amerikansk fodbold), Næstved Kommune

Studievært på P4 Sjælland Claus Würtzen udtaler: ”Hvordan lokker vi børn og unge væk fra passiv underholdning og deres skærme. Det er en ambition for rigtig mange idrætsforeninger. Den udfordring har den amerikanske fodboldklub Næstved Vikings klaret. Med fokus på, at alle kan være med, den gode velkomst, sommeraktiviteter og et skoleprojekt har vikingerne formået at få næsten 40 % flere medlemmer – trods corona.”

Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter, Næstved Kommune

Formand for Sydsjællands Håndboldklub, Jan Lindorff, udtaler: ”Det er et projekt, som spænder rigtig bredt, og som kan rumme rigtig mange grupper. Det er lige fra dagplejebørn, til seniorer eller personer med fysiske handicap, der kan få glæde af Herlufsholms multibane. Den store boldbane midt i atletikkens 400 meter løbebane er ofret til fordel for et væld af muligheder for fysisk udfoldelse. Dermed rammer man både de organiserede klubber, men også nogle af de mange, der ikke er en del af det organiserede idrætsliv.”

TGU Cykling, Tømmerup, Kalundborg Kommune

Tidligere verdensmester i landevejscykling for professionelle Mads Pedersen udtaler: ”Det, der appellerer til mig, er, at man får folk med lidt for meget fedt på sidebenene ud at køre. De får et sammenhold, og det tror jeg er utrolig vigtigt i alle aldersgrupper. For TGU er cyklingen ikke bare træning, det er et fællesskab. De nyder at køre sammen og i ens tøj, og de har det sjovt både før, under og efter turene. Derudover – eller måske derfor – er de som klub vokset exceptionelt meget det sidste halvandet år. Alt i alt er det bare fedt at se, at cyklingen er vokset så meget og så hurtigt i Tømmerup.”

Danskerne skal nu afgøre, hvilket af de tre sjællandske initiativer, der skal gå videre. Der er i dag åbnet for afstemning på hjemmesiden www.danskernesidraetspris.dk, og frem til den 13. november kan der stemmes på de tre udvalgte kandidater i hvert af DR P4’s distrikter.

Vinderne i de otte P4-distrikter går videre til en ny afstemningsrunde, hvor der skal findes tre finalister.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2020 den 2. januar.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne er:

P4 København og Bornholm:
Copenhagen Tomahawks Women, København, Københavns Kommune
DIF Soldaterprojekt, Brøndby, Brøndby Kommune
Street under Buen, København, Københavns Kommune

Sjælland og øerne:
Næstved Vikings, Næstved Kommune
Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter, Næstved Kommune
TGU Cykling, Tømmerup, Kalundborg Kommune

P4 Fyn:
Skolecykling, Odense, Odense Kommune
Lü i Horne Hallen, Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune
Tab et ton, Veflinge, Nordfyns Kommune

P4 Syd og Esbjerg:
11 for Health, Tønder Kommune
Fællesskabet 6100, Haderslev, Haderslev Kommune
STK90 Triathlon, Sønderborg, Sønderborg Kommune

P4 Midt og Vest:
Viborg Trail Arena, Viborg, Viborg Kommune
BKool-ligaen, Herning, Herning Kommune
Rundt om Jorden med Midtmors sport, Hvidbjerg, Struer Kommune

P4 Trekanten:
Football for alle, Vejle
Svæveflyvning på skoleskemaet, Vejle
Harte i bevægelse, Harte

P4 Østjylland:
Brug Bolden, Frederiksbjerg, Aarhus Kommune
BMI Akademi, Beder-Malling, Aarhus Kommune
Aktiv Ø, Endelave, Horsens Kommune

P4 Nordjylland:
Vive Idrætsforening, Hadsund, Mariagerfjord Kommune
Cykelglæden, Nørresundby, Aalborg Kommune
GAME Streetmekka, Aalborg, Aalborg Kommune

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14
Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44

Læs mere på www.danskernesidraetspris.dk

Vedhæftede fotos er fra sidste års show, hvor svømmer Lotte Friis afslørede Fodboldlinjen Randers som vinder af Danskernes Idrætspris. Billederne er til fri redaktionel brug. Fotocredit: Lars Møller