Tre kandidater fra hovedstadsområdet udvalgt i Danskernes Idrætspris

Det københavnske dommerpanel har sendt Copenhagen Tomahawks Women, DIF Soldaterprojekt og Street under Buen videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.
26. okt 2020
Det københavnske dommerpanel har sendt Copenhagen Tomahawks Women, DIF Soldaterprojekt og Street under Buen videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er tre københavnske idrætsprojekter udpeget til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Det er parabordtennisspilleren og PL-guldvinderen Peter Rosenmeier, der sidder i det københavnske panel sammen med journalist John Broby fra P4 København og DIF-ambassadør og formand for ishockeyklubben Copenhagen Falcons, Anders Frederik Gjesing. Blandt alle de indstillede fra P4 København og P4 Bornholms sendeområder har de peget på følgende tre, som skal fortsætte i konkurrencen om Danmarks bedste idrætsinitiativ, som DIF, e-Boks og P4-distrikterne står bag:

Copenhagen Tomahawks Women, Københavns Kommune

- Danmarks første og eneste etablerede kvindehold inden for amerikansk football

“Det er sejt, at de går foran og lægger grunden til, at kvinder selvfølgelig også kan spille amerikansk fodbold. Og så forsøger de endda at påvirke hele strukturen i den organiserede idræt for at få lov til at dyrke deres sport, for når der ikke findes en turnering for kvinder i Danmark, tager de bare til Sverige og spiller turnerings-football. Det fortjener et klap på skulderpuderne”, siger DIF-ambassadør og formand for ishockeyklubben Copenhagen Falcons, Anders Frederik Gjesing.

DIF Soldaterprojekt, Brøndby Kommune

- Et initiativ, der ved hjælp af idræt hjælper både fysisk og psykisk skadede soldaterveteraner videre i tilværelsen.

“Her drejer det sig om mænd og kvinder, der har ofret sig for fædrelandet. Soldaterne kommer tilbage fra krigslignende indsatser med ar på både krop og sjæl og forsøger at genfinde fodfæstet. En problematik som ikke blev taget ret alvorligt i begyndelsen, men som DIF Soldaterprojekt har været med til at ændre opfattelsen af. Projektet viser vej til både fællesskab og kammeratskab”, siger journalist John Broby fra DR P4 København.

Street under Buen, Frederiksberg Kommune
- Et initiativ, der skaber liv, fysisk aktivitet og tryghed under Bispeengbuen.

“Her er flere små aktører gået sammen om at løfte en fælles opgave. Midt i hovedstaden uden faciliteter - under en trafikeret betonmotorvej - udnytter de unge de få ressourcer, de har til rådighed til sport. Det er både banebrydende og unikt, at små aktører ser ud over deres egne næser og har fået et idrætsprojekt til at lykkes. Der spilles f.eks. fodbold, basketball, panna og freestyle uden deciderede medlemmer og på tværs af køn”, siger parabordtennisspiller og PL-guldvinder Peter Rosenmeier.

Danskerne skal nu afgøre, hvilket af de tre hovedstadsinitiativer, der skal gå videre. Der er i dag åbnet for afstemning på hjemmesiden www.danskernesidraetspris.dk, og frem til den 13. november kan der stemmes på de tre udvalgte kandidater i hvert af DR P4’s distrikter.

Vinderne i de otte P4-distrikter går videre til en ny afstemningsrunde, hvor der skal findes tre finalister.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2020 den 2. januar.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne, er:

P4 København og Bornholm:
Copenhagen Tomahawks Women, København, Københavns Kommune
DIF Soldaterprojekt, Brøndby, Brøndby Kommune
Street under Buen, København, Københavns Kommune

Sjælland og øerne:
Næstved Vikings, Næstved Kommune
Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter, Næstved Kommune
TGU Cykling, Tømmerup, Kalundborg Kommune

P4 Fyn:
Skolecykling, Odense, Odense Kommune
Lü i Horne Hallen, Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune
Tab et ton, Veflinge, Nordfyns Kommune

P4 Syd og Esbjerg:
11 for Health, Tønder Kommune
Fællesskabet 6100, Haderslev, Haderslev Kommune
STK90 Triathlon, Sønderborg, Sønderborg Kommune

P4 Midt og Vest:
Viborg Trail Arena, Viborg, Viborg Kommune
BKool-ligaen, Herning, Herning Kommune
Rundt om Jorden med Midtmors sport, Hvidbjerg, Struer Kommune

P4 Trekanten:
Football for alle, Vejle
Svæveflyvning på skoleskemaet, Vejle
Harte i bevægelse, Harte

P4 Østjylland:
Brug Bolden, Frederiksbjerg, Aarhus Kommune
BMI Akademi, Beder-Malling, Aarhus Kommune
Aktiv Ø, Endelave, Horsens Kommune

P4 Nordjylland:
Vive Idrætsforening, Hadsund, Mariagerfjord Kommune
Cykelglæden, Nørresundby, Aalborg Kommune
GAME Streetmekka, Aalborg, Aalborg Kommune 

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14
Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44

Læs mere på www.danskernesidraetspris.dk

Vedhæftede fotos er fra sidste års show, hvor svømmer Lotte Friis afslørede Fodboldlinjen Randers som vinder af Danskernes Idrætspris. Billederne er til fri redaktionel brug. Fotocredit: Lars Møller