Aflyst - Fynsk MF-besøg (lokalforeningspulje)

På grund af sygdom er det tidligere i dag annoncerede besøg i forbindelse med foreningspuljerne aflyst. Presseinvitation var udsendt 8:51
5. okt 2020
På grund af sygdom er det tidligere i dag annoncerede besøg i forbindelse med foreningspuljerne aflyst. Presseinvitation var udsendt 8:51

Følgende presseinviation er ikke længere gældende, da besøgene er aflyst på grund af sygdom.

-- -- --

Folketingspolitiker Jan Johansen besøger mandag den 5. oktober to fynske foreninger, som har modtaget støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje.

Bowlingklubben Munkebo får mandag den 5. oktober ultralokalt besøg, når folketingspolitikeren Jan Johansen (S), der bor i Munkebo, kommer forbi. Han er inviteret af Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) for ved særsyn at se effekterne af de lokalforeningspuljer, som hvert år støtter en lang række foreninger.

15.000 kroner har Bowlingklubben Munkebo har eksempelvis fået fra DIF og DGI’s foreningspulje til at fastholde ældre medlemmer i klubfællesskabet.

Bagefter går turen til en anden fynsk forening, KFUM Spejdergruppen Kongshøj i Frørup, der har fået 40.000 kroner fra DUF’s foreningspulje til nye shelters.

Socialdemokratiet, som Jan Johansen repræsenterer i Folketinget, er en af arkitekterne bag en ny lokalforeningspulje, som har gjort en kæmpe forskel for tusindvis af foreninger i 2018 og fortsat gør det. Sammen med politikere fra regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre stod Socialdemokratiet bag aftalen om lokalforeningspuljer på årligt cirka 70 millioner kroner, som første gang er blevet uddelt i 2018.

Pressen er velkommen til at møde op og få et indblik i, hvad midlerne er gået til og møde de medlemmer og de frivillige kræfter, som har fået glæde af midlerne. Ud over Jan Johansen vil der være repræsentanter fra DIF, DGI og DUF til stede.

Programmet er således:

15.00 – 16.15 – Bowlingklubben Munkebo

Bowlingklubben Munkebo har fået 15.000 kr. fra lokalforeningspuljen til at fastholde ældre medlemmer i klubfællesskabet. Pengene er bl.a. brugt på sociale arrangementer for medlemmer, nogle åbent hus-dage og klubtrøjer så alle i klubben har ens klubtrøjer.

Adressen er Mosevangen 2, 5330 Munkebo


17.00 KFUM Spejdergruppen Kongshøj

KFUM Spejdergruppen Kongshøj er en gruppe på omkring 50 aktive medlemmer fordelt i alder fra 6 til 15 år udover en flok aktive ledere. De har fået 40.000 kr. til at bygge nye shelters. Shelters kan købes færdige – men da de mener, at det ligger i spejderånden at bygge selv, har de søgt pengene til selv at bygge sheltersne. mål, at vi med projekt

Adressen er Frørupvej 32, 5871 Frørup


For yderligere oplysninger og andet praktisk kontakt Lars Hestbech, DIF Kommunikation, lhe@dif.dk, 23323784.

Fakta:

Den politiske aftale sikrede, at der kunne oprettes lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger. For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i puljens to første år (2018 og 2019) blev knap 90 millioner kroner bevilget over 2.000 foreninger i stort set alle landets kommuner forskellige foreninger i 94 ud af landets 98 kommuner.