Nye retningslinjer for 18 kommuner

Det får også indflydelse på idrætten i de kommuner, hvor sundhedsmyndighederne har iværksat skærpede tiltage for at inddæmme smitten med COVID-19.
7. sep 2020
Det får også indflydelse på idrætten i de kommuner, hvor sundhedsmyndighederne har iværksat skærpede tiltage for at inddæmme smitten med COVID-19.

Sundhedsmyndighederne og sundhedsmyndighederne har mandag den 7. september indført en række restriktioner i 18 kommuner, hvor smittespredningen af COVID-19 er steget de seneste dage og uger. De 18 kommuner er Odense, København og 16 øvrige kommuner i hovedstadsregionen.

De lokale restriktioner har også betydning for idrætten, og i DIF og DGI opfordrer vi vores foreninger til at være særligt opmærksomme på, hvordan I afvikler jeres idrætsaktiviteter; såvel træning som turnerings- og konkurrenceaktiviteter.

Grundlæggende gælder DIF og DGI’s retningslinjer for genåbningen af idrætten stadig, men i de 18 kommuner gælder følgende særligt skærpede krav og opmærksomhedspunkter foreløbig frem til den 22. september 2020:

  • Forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50 personer. I skal således være opmærksomme på, at I aldrig samler flere end 50 på samme tid og samme sted. I har stadig have mulighed for at opdele jeres træninger i flere grupper, hvor hver gruppe er færre end 50 personer, så længe grupperne aldrig blandes og kommer i kontakt med hinanden, og at grupperne hele tiden er effektivt adskilt af fx snore, kegler, skillevægge eller anden form for opdeling.
  • Sundhedsmyndighederne anbefaler at aflyse alle sociale arrangementer på skoler og uddannelser, og tilsvarende opfordrer DIF og DGI alle foreninger i de 18 kommuner til at overveje nødvendigheden af planlagte sociale arrangementer og enten flytte eller aflyse de sociale arrangementer.
  • Der skal være en skærpet opmærksomhed på afstandsanbefalingen, som er på 2 m ved tung vejrtrækning. Det er stadig tilladt at dyrke idræt med kontakt, men DIF og DGI opfordrer foreningerne til at have afstandsanbefalingerne for øje i planlægning af træningsaktiviteterne.
  • Udvidelsen af den såkaldte ”Superligaordning” til andre idrætter er udskudt i de 18 kommuner.

Som opfølgning på udmeldingen har DIF udsendt følgende pressemeddelels 

Sundhedsministeriets information om de overordnede retningslinjer i de 18 kommuner finder du her.

Sundhedsministeriets information om generelt øget opmærksomhed i samfundet kan læses her

De berørte kommuner er:

Albertslund Kommune
Ballerup Kommune
Brøndby Kommune
Dragør Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
Gladsaxe Kommune
Glostrup Kommune
Herlev Kommune
Hvidovre Kommune
Høje-Taastrup Kommune
Ishøj Kommune
Københavns Kommune
Lyngby-Tårbæk Kommune
Odense Kommune
Rødovre Kommune
Tårnby Kommune
Vallensbæk Kommune