Stor succes ved årets Get2Fodboldskoler

På trods af coronavirus og nedlukninger landet over, lykkedes det alligevel at afholde årets Get2Fodboldskoler, der viste sig at blive en større succes end nogensinde før.
2. sep 2020
På trods af coronavirus og nedlukninger landet over, lykkedes det alligevel at afholde årets Get2Fodboldskoler, der viste sig at blive en større succes end nogensinde før.

Get2Fodboldskolerne blev igen i år en kæmpe succes. Med 21 fodboldskoler og 1375 deltagende børn, blev det til en ny rekord for deltagelse i Get2Fodboldskolerne, som også havde 10-års jubilæum i år. I lang tid var det usikkert, om fodboldskolerne kunne blive til noget i en corona-ramt verden, men med ændringer i retningslinjerne for udendørs idræt i sidste øjeblik kunne Get2Fodboldskolerne heldigvis afholdes. Takket være nogle fantastiske klubber og frivillige samt et godt samarbejde mellem DIF og DBU, var det både muligt at gennemføre alle planlagte fodboldskoler og tilmed udvide antallet, hvad der ellers så sort ud i starten af året. 

 

Børnene på get2fodboldskolerne rekrutteres fra de udsatte boligområder, hvor ressourcerne ofte er begrænsede. Derfor er get2fodboldskolerne også, til forskel fra de almindelige DBU Fodboldskoler, til en stærkt reduceret pris, således at børn, der normalt ikke ville have mulighed for at deltage på en fodboldskole, får chancen for at opleve en uge i fodboldens fællesskab. Og efter en lang nedlukning af både skolerne og foreningslivet, har der i år i den grad været brug for at få børnene tilbage i de sunde og trygge foreningsfællesskaber.

 

Gennem sommeren har Get2Fodboldskolerne fået besøg af både borgmestre, lokalpolitikere og folketingsmedlemmer. Dertil fik Get2Fodboldskolerne også besøg af både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye samt boligminister Kaare Dybvad, der begge viste deres støtte til Get2fodboldskolerne. 

 

Se videoer fra de to besøg nedenfor. 

 

UEFA-penge medvirkende til rekord
DIF get2sport blev sidste år tildelt prisen UEFA Foundation for Children Award efter nominering af DBU. Med prisen fulgte et beløb på 45.500 euro, hvilket har gjort det muligt at udvide antallet af DBU Get2 Fodboldskoler i 2020 fra 15 til 21. Prisen går hvert år til almennyttige organisationer, der forbedrer levevilkårene for marginaliserede og udsatte unge via fodbold eller via sport generelt. Desuden finansieres fodboldskolerne af midler fra DBU, DIF, TrygFonden og satspuljemidler via Udlændinge- og Integrationsministeriet.