Corona flytter sportsshow fra Herning til DR Byen

For første gang bliver det traditionsrige årlige sportsshow på DR1 efter nytår afviklet fra et studie i DR Byen.
29. sep 2020
For første gang bliver det traditionsrige årlige sportsshow på DR1 efter nytår afviklet fra et studie i DR Byen.

Aflysning eller flytning af store og små sportsbegivenheder og få eller ingen tilskuere er nogle af de mange følger af coronapandemien.

 

Nu rammer det også det traditionsrige sportsshow, som DR i samarbejde med MCH, DIF, Team Danmark og Sport One siden begyndelsen af nullerne har afviklet lige efter nytår i Jyske Bank Boxen i Herning med op mod 10.000 feststemte tilskuere og en million tv-seere.


Underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR, forklarer: 

- Trods corona synes vi stadig, at der er mange store sportspræstationer i 2020, der fortjener at blive fejret. Det gælder for eksempel Viktor Axelsens All England-mesterskab, VM-guldet i banecykling og Søren Kragh Andersens to etapesejre i Tour de France samt ikke mindst de mange frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i idrætsklubberne rundt omkring i landet. Derfor vil vi ikke aflyse showet. Men i den nuværende situation kan vi ikke forsvare at planlægge et stort arrangement i Herning med et stort publikum, masser af idrætsudøvere og medvirkende.

’Sport 2020’ bliver vist lørdag den 2. januar klokken 21.00 på DR1. Detaljerne omkring afviklingen er endnu ikke helt på plads, men Anders Kern Boje lover, at det nok skal blive med både prominente gæster fra sportens verden, underholdning, gensyn med årets store sportspræstationer samt uddeling af priser.

 

- Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke kan samles om showet i Herning, som ellers er blevet en fornem tradition. Men vi glæder os til at vende tilbage med et endnu stærkere sportsshow næste år, hvor vi forhåbentlig også kan fejre danske OL-medaljer, siger Anders Kern Boje.