PRM: Nye corona-tiltag er en mavepuster for idrætten

Dagens udmelding om nye corona-restriktioner rammer idrætten hårdt. Det gælder både elite og bredde. DIF-direktør Morten Mølholm Hansen håber, det er kortvarigt.
18. sep 2020
Dagens udmelding om nye corona-restriktioner rammer idrætten hårdt. Det gælder både elite og bredde. DIF-direktør Morten Mølholm Hansen håber, det er kortvarigt.

Muligheden for at få flere end 500 tilskuere til idrætsbegivenheder forsvandt – i hvert fald foreløbig – i dag over hele landet, da statsminister Mette Frederiksen annoncerede corona-stramninger. Desuden blev forsamlingsforbuddet sat ned fra 100 til 50, hvilket har stor betydning for breddeidrætten.

”I idrætten accepterer vi, som vi hele tiden har gjort, tiltagene og tager ansvaret på os. Men jeg kommer ikke til at lægge skjul på, at det her er en mavepuster for os, for vi en af de sektorer, som i forvejen er allerhårdest ramt af corona-restriktionerne,” siger Morten Mølholm Hansen og fortsætter:

”Jeg føler virkelig med de klubber, som har lavet et kæmpe arbejde i forhold til at udarbejde protokoller og retningslinjer, så der under ansvarlige og kontrollerede forhold kunne komme tilskuere på tribunerne, og jeg håber inderligt, at der kun er tale om kortvarige restriktioner. Og jeg føler med de mange frivillige, som har brugt dage og nætter på at arrangere stævner, som nu risikerer aflysning.”

Foreløbig gælder tiltagene frem til den 4. oktober. For bare få uger siden signalerede politikerne på Christiansborg ellers, at det nu var tid til at få mere liv på lægterne, men de planer er lagt på hylden på grund et stigende antal smittede med Covid-19.

Klubberne er nu henvist til de eksisterende kompensationsordninger med henblik på at få dækket deres tab.

”Jeg håber, at processen med kompensation bliver lettilgængelig, ubureaukratisk og effektiv for klubberne, så de i en fart kan sikres den livsnødvendige likviditet,” understreger Morten Mølholm Hansen.

I udmeldingen fra myndighederne lyder det også, at sociale arrangementer i forbindelse med fritidstilbud aflyses, og den henstilling bringer Morten Mølholm Hansen videre til DIF’s 9.000 klubber.

”Dét kommer også til at gøre ondt ude i foreningerne. Det sociale liv i en forening er ofte lige så vigtigt som træningen på banen, men der er ingen vej udenom. Hvis man har en fest eller andet social arrangement på vej i foreningen, så bør man aflyse”.