Nye restriktioner rammer idrætten

Statsminister Mette Frederiksen holdt fredag eftermiddag pressemøde, hvor en række nye restriktioner blev annonceret, og flere af dem har konsekvenser for idrætten.
18. sep 2020
Statsminister Mette Frederiksen holdt fredag eftermiddag pressemøde, hvor en række nye restriktioner blev annonceret, og flere af dem har konsekvenser for idrætten.
  • De restriktioner, der de seneste uger har været gældende i København og omegn, bredes nu ud til hele landet
  • De nuværende retningslinjer for idrætten er fortsat gældende – dog sænkes forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 i hele landet
  • Udvidelsen af superligaordningen til andre idrætter udsættes
  • Superligaen i fodbold må ligeledes maks. lukke 500 tilskuere ind til kampene

Alt ovenstående gælder pt. indtil den 4. oktober 2020.

Retningslinjerne kan foreningerne som altid finde på www.dif.dk/corona

Må vi så stadig arrangere stævner og turneringskampe i foreningerne?

For en god ordens skyld: Ja, det må I gerne. Udover restriktionerne ovenfor, så gælder retningslinjerne stadig. Det vil sige, at man stadig må arrangere stævner og turneringskampe, men at det nye forsamlingsforbud på 50 skal håndhæves, og man skal sikre, at der aldrig er mere end 50 samlet på samme sted og samtidigt. Man må altså stadig gerne tidsopdele stævner, og hvis det er over store geografiske arealer, må man stadig være op til 500 deltagere.

Sociale aktiviteter skal aflyses

Det sociale liv har stor betydning for idrættens fællesskaber, men i dagens udmelding er der en meget tydelig anbefaling om, at alle sociale aktiviteter i fritidstilbud aflyses. Dette opfordrer DIF kraftigt til, at både forbund og foreninger følger.

Nye regler for klubhuse med café eller restaurant

Fra og med torsdag blev det obligatorisk at bære mundbind på cafeer og restauranter i de 17 københavnske kommuner, hvor der er indført skærpede retningslinjer. Dét gælder nu hele landet. I klubhuse, hvor der drives café, restauration mv., skal man overholde de branchespecifikke retningslinjer. Det betyder, at man i klubhusenes cafeer og restauranter skal bære mundbånd, når man er ståede, fx står i kø ved kassen eller går på toilettet. Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket motion sammen uden mundbind, men det er vilkårene. Samtidig gælder kravet om, at man skal lukke senest klokken 22.00.


DIF udsendte fredag en pressemeddelelse om situationen - blandt andet med et budskab til de frivillige, som bliver ramt af restriktionerne. Den kan læses her.